“Ας φροντίσουν αυτοί που ξοδεύουν εκατομμύρια για μεταγραφές παιχτών, να δώσουν και το ευτελές πόσο για την ασφάλεια των γηπέδων”

Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικού με φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων από οργανωμένους οπαδούς έξω από το κλειστό γυμναστήριο “‘Μελίνα Μερκούρη”, με τον βαρύτατο τραυματισμό του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ, ο Εξωτερικός Φρουρών των Φυλακών, παραθέτει σκέψεις που απασχολούν τους ενστόλους και την κοινωνία

Όπως αναφέρει ο  Χ.Σ της ΕΦΚΚ, «Ο ηθικός αυτουργος αυτής της δολοφονικής, εγκληματικής επίθεσης με ευθεία βολή από μια φωτοβολιδα εις βάρος ενός συναδέλφου, ο οποίος απλώς έκανε την δουλειά του, έχει ονοματεπώνυμο και είναι από τους μεγαλοπαραγοντες που νιώθοντας αδικημένος βάλει κατά παντων…..
Σε έναν Αγώνα βόλεϊ, στο άκουσμα μόνο του ονόματος της αντίπαλης ομάδας, έγινε γενική συ στράτευση από 100 αλήτες , ώστε να προκαλέσουν αυτά τα επεισόδια…..ήταν προμελετημενο να γίνει και επαναλαμβάνω από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το βόλεϊ….
Καλό είναι κάποια στιγμή με την ίδια ευθιξία που γίνονται (και σωστά)γίνονται έλεγχοι για την αστυνομική βία, να γινόταν μια έρευνα στο γιατί υπάρχουν τόσοι πολλοί τραυματισμοί Αστυνομικών και για ποιο λόγο??? Οι περισσότεροι από κάθε χώρα……
Γιατί εδώ και χρόνια η κάθε κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και δεν αναγνωρίζει το επάγγελμα του Αστυνομικού ως επικίνδυνο???
Η Ελληνική Αστυνομία έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα…..δεν μπορεί να απεργησει….Και το αποδέχομαι γιατί είναι θεσμοθετημενο από το σύνταγμα, μπορεί όμως να απαιτήσει από τη πολιτεία να απεμπλακει από την κάθε είδους συμμετοχή της , στα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ κλπ. Ας φροντίσουν οι κύριοι αυτοί που ξοδεύουν εκατομμύρια για μεταγραφές παιχτών, να δώσουν και το ευτελές πόσο για την ασφάλεια των γηπέδων, και να επωμιστουν αυτοί την οποια ευθύνη.. Η Αστυνομια να φυλάει τα σπίτια και την περιουσία των πολιτών, όπως οφείλει. (Φυσικά και δε θα γίνει ποτέ αυτό, γιατί πολύ απλά πρέπει κάποιος να φταίει)
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να ξεπεράσει το κίνδυνο ο συνάδελφος και να γυρίσει γρήγορα στο σπίτι του και στην οικογένεια του».