Άρτα: “Εφυγε” η κηδεμόνας του “Φοίνικα”, του αδέσποτου σκύλου που περιέλουσαν με πετρέλαιο και προκάλεσαν εμπρησμό, ανήλικοι Ρομα

Η αναγγελία θανάτου της Νομικού του ΑΠΘ, επέφερε πένθος στην οικογένεια της και προκάλεσε θλίψη σε όσους τη γνώρισαν

Η Κατερίνα Τσερτου, Νομικός του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, υπήρξε καλλιεργημένο πνεύμα με ιδιαίτερες ευαισθησίες, ανθρωπος με βαθιά φιλοζωικά αισθήματα.

Πίσω στο 2014, τρεις -τοτε – ανήλικοι Ρομά είχαν προβεί σε βάναυση κακοποίηση αδέσποτου σκύλου σε περιοχή της Άρτας, αφού περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό το ζώο, έβαλαν φωτιά ενώ κατέγραψαν τις πράξεις τους. Με ενεργείς της Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων, ταυτοποιήθηκαν οι -τότε- ανήλικοι Ρομά δράστες και συνελήφθησαν.

Η Κατερίνα Τσέρτου, μετέβη στην Άρτα, δηλωσε παράσταση πολιτικής αγωγης σε υποστήριξη της κατηγορίας, υιοθέτησε το σκυλο τον οποίο ονόμασε συμβολικά  “Φοίνικα” (φωτο) και ανέλαβε την πολύμηνη χειρουργική – αναπλαστική του αποκατάσταση στη Χειρουργική Κλινική του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ.

Ηταν μητέρα δύο αγοριών, απόλυτα αφοσιωμένη σε αυτά. Οι γιοί της, Νίκος και Ερρίκος,  με ανάρτηση στο λογαριασμό της μητέρας τους, ενημέρωσαν για το θανατο της, «Ύστερα από πολύμηνη μάχη με τη λευχαιμία σήμερα το απόγευμα η μητέρα μας αποδήμησε εις τον φιλάνθρωπο και ελεημονα Κύριο, που τόσο πολύ αγαπούσε και είχε μέσα στην καρδιά της. Ας προσευχηθουμε να αναπαυτεί η ψυχούλα της».