“Άρoν –άρον σταύρωσον αυτoύς”

Ανακοίνωση Ανακοίνωση της Ένωσης Ειδικών Φρουρών ΕΛΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

“Για ακόµη µια φορά επιχειρείται η στοχοποίηση των συναδέλφων µας µε αφορµή τη σύλληψη ηλικιωµένης για παραεµπόριο στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αν µη τι άλλο έπραξαν τα δέοντα στα πλαίσια της ορθής εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Οι αστυνοµικοί δεν είναι ούτε νοµοθέτες, µα ούτε και δικαστές, ώστε να επιλύουν τις καταγγελίες στο πεζοδρόµιο, ενεργώντας κατά περίπτωση. Υπάρχουν διαδικασίες, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν, όπως συµβαίνει µε όλους, ανεξάρτητου χρώµατος, ηλικίας, θρησκευτικών πεποιθήσεων και εθνικότητας. Είναι το λιγότερο θλιβερό να στοχοποιούνται συνάδελφοι, επειδή απλά κάνουν σωστά τη δουλειά τους, µέσα από τις αντιδράσεις του όχλου µε επιφανειακή προσέγγιση επί θεµάτων. Έτσι µας θυµίζουν τη θυσία του Θεανθρώπου, όπου ο όχλος έκραζον ‘’άρον-άρον σταύρωσον αυτόν’’ κατά τη σταύρωση Του, ενεργώντας ως αυτόκλητοι λαϊκοί δικαστές και νεοεπαναστάτες οπλισµένοι µε το υπερόπλο του πληκτρολογίου.

Φυσικά, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνοµίας, βυθισµένο στις ανασφάλειές του τηρεί σιγή ασυρµάτου ως προς την υποστήριξη των συναδέλφων, γεγονός το οποίο δεν µας εκπλήσσει, καθώς τούτο πράττει ανελλιπώς. Τέλος, όσοι απόστρατοι αξιωµατικοί µας προβαίνουν σε άστοχες δηλώσεις εντυπωσιασµού, ώστε να κερδίσουν προσωπικά και πολιτικά οφέλη εκµεταλλευόµενοι το κοινό αίσθηµα, ως Ένωση Ειδικών Φρουρών Κεντρικής Μακεδονίας είµαστε εδώ για να τους ενηµερώσουµε πως η αποστρατεία τους δεν είναι ταυτόχρονα και η κολυµβήθρα του Σιλωάµ, ώστε να επέλθει ο εξαγνισµός τους για παρόµοια και πολύ χειρότερα έργα τα οποία έπραξαν κατά την υπηρεσία τους στο Σώµα.Είναι φρόνιµο λοιπόν να βουτάµε την γλώσσα στο µυαλό πριν ανοίξουµε το στόµα µας.

Η Ένωσή µας εκφράζει την αµέριστη συµπαράστασή της στους συναδέλφους και θέτει την νοµική της κάλυψη στη διάθεση αυτών”.

Για το ΔΣ