ΑΡΚΑΔΙΑ: Έντονη χιονόπτωση και εγκλωβισμένοι οδηγοί στο οδικό δίκτυο

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας προβλήματα εντοπίζονται κατά τόπους στο Εθνικό οδικό δίκτυο λόγω της χιονόπτωσης.

Έντονη χιονόπτωση (30/13-15.30) στο Νομό Αρκαδίας, με τα προβλήματα να εντοπίζονται στο Λεβίδι. Μόνο με αλυσίδες διεξάγεται, η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας- σε Γορτυνία, Μαντινεία και ορεινή Κυνουρία, και στην εθνική οδό Τρίπολης- Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ στο Λεβίδι, από ακινητοποιημένη νταλίκα που δεν είχε αλυσίδες, κι έχουν εγκλωβιστεί αυτοκίνητα.
Εγκλωβισμένα οχήματα στο οδικό δίκτυο.
Από το πρωι χιονίζει ακατάπαυτα, στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ χιονοθύελλα επικρατεί στην κεντρική Πελοπόννησο, και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία από τη Βυτίνα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου.
Στην Τρίπολη με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην πόλη.
Στην ορεινή Κορινθία- από Κιάτο και Ξυλόκαστρο προς Γκούρα, Φενεό, Τρίκαλα και στην ορεινή δυτική Κορινθία, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Διακοπεί στην κυκλοφορία και στην εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης, από το 14ο χιλιόμετρο στο ύψος της Μανθυρέας, λόγω έντονης χιονόπτωσης.
Από τη τροχαία επισημαίνεται προς τους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας να επισημαίνει πως έχει δώσει εντολή να αφαιρούνται οι πινακίδες κυκλοφορίας σε όσους κινούνται χωρίς αλυσίδες.
Έχει ενημερωθεί ο μηχανισμός της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Τροχαίας να συνδράμει λόγω της έντονης χιονόπτωσης που επικρατεί στην περιοχή. Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δήμων βρίσκονται στον δρόμο κι έχει αρχίσει ο εκχιονισμός ενώ έχουν εκμισθωθεί και ιδιωτικά μηχανήματα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport