Αργυρούπολη: Βίαιη επίθεση σε βάρος του, καταγγέλει ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης από αντιεξουσιαστές

Καταγγέλει τη σε βάρος του επίθεση από άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό “χώρο, ενώ πραγματοποιούσαν κατάληψη στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος.

image

Με καταδρομική δράση, περιπου 25-30άτομα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο ως πυρήνας νοτίων προαστίων, πραγματοποίησαν κατάληψη στο χώρο του Δημαρχείου Ελληνικού Αργυρούπολης  (12/07-). Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, αντιδρούν στα σχέδια αξιοποίησης, με ιδιοτικοποίηση του Ελληνικού.
Με καταγγελία ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του, όταν επιχείρησε να εισέλθει στο Δημαρχείο.

image

Στη συνέχεια, οι αυτοπροσδιοριζόμενοι αντιεξουσιαστές, ανήρτησαν πανό εναντίον του Δημάρχου και της επένδυσης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό, ενώ προκάλεσαν βανδαλισμούς στο κτήριο και κατά την παράνομη τους, σκορπισαν τρικακια με συνθήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Σχεδόν δύο ώρες αργότερα, αποχώρησαν συντεταγνενα σε μπλοκ.

image

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου:

”Σήμερα το πρωί , κατά την είσοδό μου στο Δημαρχείο της πόλης μας , δέχθηκα βίαιη επίθεση από ομάδα ανθρώπων που είχε εισβάλει νωρίτερα σε αυτό και με τον τρόπο αυτό θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την επένδυση στο Ελληνικό αξιώνοντας παράλληλα να μείνουν σε αυτό οι μετανάστες.
Καταδικάζω απερίφραστα την βίαιη επίθεση τόσο σε μένα προσωπικά όσο και σε συνεργάτες και εργαζόμενους του Δήμου μας . Αυτές οι πρακτικές όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά αντιθέτως μας πεισμώνουν για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αναγέννηση της πόλης μας.
Κάθε απόπειρα βίας εκφοβισμού και τρομοκρατίας θα πέσει στο κενό”.