Αργυρούπολη: Συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω φιλόλογο και φοιτητής κοινωνικής θεολογίας να βανδαλίζουν τον τοίχο των Ηρώων του 1821

Με κόκκινο σπρέυ στην προσωπογραφία του Πατριάρχη Γρηγόριου, η οποία κοσμεί τον Τοίχο των Ηρώων στην Αργυρούπολη, δύο νεαροί προσκείμενοι στον αντιεξουσιαστικό χώρο συνελήφθησαν ενώ βανδάλιζαν το γκράφιτι με τις προσωπογραφίες των Ηρώων της Επανάστασης

Επ ‘ αυτοφώρω αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής συνέλαβαν, δύο άντρες ηλικίας 30 και 25 ετών αντίστοιχα, από τον Χολαργό και τον Παγκράτι αντίστοιχα οι οποίοι επιχείρησαν να βανδαλίσουν τις προσωπογραφίες στον Τοίχο των Ηρώων στην Αργυρούπολη. Πρόκειται για 30χρονο φιλόλογο και 25χρονο φοιτητής κοινωνικής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η κίνησή τους στην λεωφόρου Κύπρου στο ύψος της Αργυρούπολης κρίθηκε ύποπτη και οι Αστυνομικοί τους έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση. Μπροστά στον τοίχο των Ηρώων, και ενώ με σπρέι άρχισαν να βανδαλίζουν την προσωπογραφία του Πατριάρχη Γρηγόριου, τους συνέλαβαν επί τω έργω και τους οδήγησαν στην Ασφάλεια Γλυφάδας. Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, κατασχέθηκαν σακίδια με σπρέυ και κουκούλες.

Το έργο του νεαρούκαλλιτέχνη Εύρυτου, εντάσσεται στο πλαίσιο τω εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, και ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης θέλησε να τιμήσει την εθνική επέτειο κοσμώντας τον τοίχο του κολυμβητηρίου της πόλης, με τις προσωπογραφίες 12 ηρώων της Επανάστασης. Μέσα σε μια εβδομάδα ολοκληρώθηκε το γκράφιτι και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γρηγόριος ο Ε’, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Γρηγόριος Δίκαιος Παπαφλέσσας, ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Κωνσταντίνος Κανάρης, ο Νικηταράς, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Αθανάσιος Διάκος, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο πρώτος κυβερνήτης του νεοελληνικού κράτους, Ιωάννης Καποδίστριας, αλλά και ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός, κοσμούν την Αργυρούπολη.

Είναι η δεύτερη φορά που βανδαλίζονται οι προσωπογραφίες των ηρώων της Επανάσταση του 1821, ενώ σύμφωνα με πηγές του Δήμου Αργυρούπολης, το έργο θα αποκατασταθεί άμεσα.