Αργυρούπολη: Θανάτωσε δεσποζόμενο σκύλο με 17 μαχαιριές

Σε περιφραγμένο χώρο σκύλων στην Αργυρούπολη, άνδρας θανάτωσε δεσποζόμενο πιτ-μπουλ μπροστά στην ιδιοκτήτριά του.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο δράστης θανάτωσης σκύλου με 17πλήγματα από μαχαίρι σε δεσποζόμενο πιτ-μπουλ
Σύμφωνα με καταγγελία της Φιλοζωικής Παρέμβασης Ελληνικού Αργυρούπολης φέρεται ο δράστης να απείλησε φραστικά την ιδιοκτήτρια, όπως η ίδια αναφέρει, «Αυτό για να μάθεις να εκπαιδεύεις δολοφόνους».

Παρόντες και άλλοι ιδιοκτήτες σκύλων στο χώρο

Ο δραστης διέφυγε ωστόσο οι Αστυνομικοί μετά την καταγγελία της ιδιοκτήτριας του σκύλου, τον εντόπισαν (19/4) και τον προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου και αναγνωρίστηκε από την ιδιοκτήτρια του σκύλου. Από τον Εισαγγελέα του ασκήθηκε δίωξη. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ως τη δικάσιμο.

Για το περιστατικό, ανακοίνωσε εξέδωσε και η Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης:

«Χθες μετά από 12 ημερές ερευνών η αστυνομία βρήκε και συνέλαβε τον δράστη της θανάτωσης ενός σκύλου ράτσας πιτ-μπουλ σε περιφραγμένο χώρο του βουνού. Στο συγκεκριμένο σημείο η ιδιοκτήτρια του πιτ-μπουλ, σύμφωνα με την μαρτυρία της, προσπάθησε να εμποδίσει τον δράστη να εισέλθει στον ίδιο χώρο ο σκύλος του με το σκυλί της. Αυτός την αγνόησε και μπήκε στο χώρο με το σκυλί του, που δεν έφερε λουρί, όπως και το πιτ-μπουλ με αποτέλεσμα το μικρότερο σκυλί να δεχθεί επίθεση.

Στην προσπάθεια του να προστατεύσει το σκυλί του, σύμφωνα με δική του μαρτυρία, έβγαλε μαχαίρι, που έφερε παράνομα, και στην κυριολεξία κατέσφαξε το πιτ-μπουλ με 17 μαχαιριές.
Από την πρώτη στιγμή ενημερωθήκαμε και σπεύσαμε στο συμβάν και ακολούθως ενεργήσαμε με βάση τις οδηγίες της αστυνομίας.

Συμβάλαμε ώστε από μήνυση κατά αγνώστου να γίνει ταυτοποίηση του δράστη με αποτέλεσμα να συνελήφθη χθες και να αναγνωριστεί από την ιδιοκτήτρια του πιτ-μπουλ, να κατηγορηθεί για τις πράξεις του και να οριστεί δικάσιμος. Εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι να γίνει η δίκη του».