Αργυρόκαστρο, Αλβανία: Νεκρός Βορειοηπειρώτης από Αλβανικά πυρά

Νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών με Αλβανούς Αστυνομικούς, ο Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντίνος Κατσιφάς. Είχε προηγηθεί ένταση και ακολούθησε καταδίωξη, όταν ύψωσε σημαία στο χωριό Βουλιαράτι κοντά στο Αργυρόκαστρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής Αστυνομίας, ο 35άχρονος Έλληνας ομογενής, αρνήθηκε να παραδοθεί και πυροβόλησε προς τους Αλβανούς Αστυνομικούς οι οποίοι ανταπέδωσαν  τα πυρά.

Screenshot_20181028-194513_Facebook

Ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου (10.00), όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ ο Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσιφάς, έπεσε νεκρός σε καταδίωξη από Αλβανούς Αστυνομικούς.

Όπως κάθε χρόνο, οι κάτοικοι στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στολίζουν με σημαίες τα σπίτια και τους δρόμους.

Screenshot_20181028-194435_Facebook

Ο 35άχρονος Έλληνας ομογενής Κωνσταντίνος Κατσιφάς ύψωσε την ελληνική στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων, στο χωριό Βουλιαράτι* (αλβανικά: Bularat) κοντά στο Αργυρόκαστρο.

Σύμφωνα με τον Αλβανικό Τύπο, φφέρεται να άνοιξε πυρ με Kalashnikov κατά περιπολικού

Σύμφωνα με το Himara.gr, Αλβανοί αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και επιχείρησαν, να κατεβάσουν την ελληνική σημαία, κίνηση η οποία εξόργισε τον 35άχρονο, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε με Kalashnikov, ωστόσο Αλβανικές πηγές, σημειώνουν, ότι ο Κατσιφάς πυροβόλησε εναντίον περιπολικού.

Στο Βουλιαράτι μετέβη ομάδα των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA)

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον 35άχρονο να καταφεύγει στο υδραγωγείο του χωριού. Οι δυνάμεις της RENEA τον εγκλώβισαν και αναφέρεται ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Έλληνα ομογενή να τραυματίζεται θανάσιμα από τα πυρά.

Screenshot_20181028-194753_Facebook

*Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, και ανήκει στο Νομό Αργυροκάστρου.