Αργολίδα: “Σήκωσαν” μετασχηματιστή υποσταθμού της ΔΕΔΔΗΕ και μετά από καταδίωξη συνελήφθησαν απο την ΟΠΚΕ οι.. σεσημασμένοι Πακιστανοί

Η κλοπή στους μετασχηματιστές υποσταθμού της ΔΕΔΔΗΕ προκάλεσε καταδίωξη και η επέμβαση της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής ήταν καθοριστική στη σύλληψη των σεσημασμένων Πακιστανών που αναζητούσαν… χαλκό

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι πέντε λαθρομετανάστες από το Πακισταν προσδιορίσθηκε ως μέσο διαφυγής  των δραστών κλοπής (04/03) σε μετασχηματιστές υποσταθμού της ΔΕΔΔΗΕ στο Κρανίδι Αργολίδας.

Πληρώματα της τοπικής ΟΠΚΕ, της Άμεσης Δράσης και της Τροχαίας, κινητοποιήθηκαν σε καταδίωξη του οχήματος διαφυγής των δραστών με τον οδηγό να έχει κατεύθυνση προς Αθήνα. Στην πορεία διαφυγής, από τα πληρώματα Αργολίδας και Κορινθίας  που τους ακολουθούσαν, ο οδηγός του οχήματος των Πακιστανών έσπασε τις μπάρες των διοδίων Ελευσίνας και Ασπροπύργου, έχοντας αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα, εν κινήσει στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Στις διαβιβάσεις των πληρωμάτων που συμμετείχαν στην καταδίωξη, ανταποκρίθηκαν με επιχειρησιακή συνδρομή αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Δυτικής Αττικής. Στο ύψος της Λ.ΝΑΤΟ στην περιοχή του Ασπροπύργου, τα πληρώματα της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματοτητας, προκάλεσαν τεχνική ανάσχεση στο καταδιωκόμενο όχημα και προχώρησαν στη σύλληψη των πέντε Πακιστανών.

Κατά την προανάκριση διακριβώθηκε ότι το όχημα των Πακιστανών είχε κατ επανάληψη εντοπισθεί από πληρώματα της ΕΛΑΣ χωρίς ωστόσο οι σταθμοί να το έχουν εγκλωβίσει ώστε να συλληφθούν οι επιβαίνοντες Πακιστανοί. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων των λαθρομεταναστών από το Πακισταν, προέκυψε σε βάρος του ενός  ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές.

Η προανάκριση για τους συλληφθέντες βρίσκεται σε εξέλιξη από το ΤΑ Ναυπλίου καθώς έχουν εμπλακεί σε σωρεία κλοπών στην ευρύτερη περιοχή.