Αργολίδα: «Παραβατικότητα – Βία ανηλίκων, Απουσία σεβασμού και ενσυναίσθησης»

Εκδήλωση για την αντιμετώπιση στην «Παραβατικότητα» και τη «Βία ανηλίκων» διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, απευθυνόμενη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του “Ρantazis Royal” στο Άργος, μαθητές, και εκπαιδευτικοί καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων, παρακολούθησαν (23/02) την ημερίδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας με θέμα «Παραβατικότητα – Βία ανηλίκων, Απουσία σεβασμού και ενσυναίσθησης».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απεύθυνε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, Ταξίαρχος Ευάγγελος Πιπέρης. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ΔΑ Αργολίδας,  η νεανική παραβατικότητα αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο και ταυτόχρονα ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει συναισθηματικό κόστος στα ανήλικα θύματα και την κοινωνία, και σημείωσε ότι η αποτελεσματική αντιμετώπισή του καθιστά αναγκαία τη συνεχή και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Μεταξύ των εισηγητών, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ναυπλίου, Κωνσταντίνα Κοντογιάννη, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αργολίδας, Βασίλειος Πολύδωρος, ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων & Κοινωνικής Αρωγής Ναυπλίου, Παναγιώτης Χουντάλας, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ναυπλίου, Αστυνόμος Α’ Κωνσταντίνος Θάνος, ως εκπρόσωπος του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, ο Υπαστυνόμος Β’ Αναστάσιος Μπαβέλας, καθώς επίσης ο ψυχολόγος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, Υπαστυνόμος Β’ Νίκη Πανοπούλου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές της Α’ τάξης Λυκείων των Δήμων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων. Στόχος της εκδήλωσης, ήταν η ευαισθητοποίηση και η πληροφόρηση  στο θέμα της παραβατικότητας, καθώς και η ανάλυση των παραγόντων που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη νεανική παραβατικότητα, προσεγγίζοντας το τόσο επιστημονικά όσο και αστυνομικά.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Αρχές και οι τοπικοί φορείς της Περιφέρειας Αργολίδας, αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.