Άρχισε με επιλεκτικές διαρροές ο Τάκης Θεοδωρικάκος τη θητεία του στο ΥπΠΡΟΠΟ

Η αποστροφή των τεως σε χρέη Υπουργού στο Προστασίας του Πολίτη, στην παρουσίαση των δημοσιογράφων “βολεύτηκε” στην επίκληση της υγειονομικής προστασίας λόγω covid19 και ο νέος σε καθήκοντα Υπουργός ακολουθεί την ίδια τακτική

Σε προ covid19 εποχές,  η παρούσα των διαπιστευμένων αστυνομικών Συντακτών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς ενημέρωση και με πρόσκληση σε Συνεντεύξεις Τύπου ήταν τακτικές. Ωστόσο σε εφαρμογή υγειονομικών πρωτοκόλλων και μέτρων, η επικοινωνία των Αστυνομικών Συντακτών μετατράπηκε σε ηλεκτρική, τηλεφωνική εκτός από φυσική παρουσία.

Μια άλλη συνθήκη που εκτιμούσε, ήταν οι “επιλεκτικές διαρροές” στο “διπολικό” Προστασίας του Πολίτη. Ο ανασχηματισμός, επέφερε αλλαγή και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με τον Τάκη Θεοδωρικάκο και το επιτελείο του να επιλέγουν να ακολουθήσει την ίδια τακτική.

Επιλεκτικές διαρροές σε δημοσιεύματα, είχαν αναφορά στο νέο δόγμα του Τάκη Θεοδωρικάκου ως Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και ακολούθησαν δημοσιεύσεις αναφορικά με την αιφνιδιαστική (αλλά προγραμματισμένη) επίσκεψη σε Τμήματα της Δυτικής Αττικής. Ενώ ακολούθησαν δημοσιεύσεις, αναφορικά με την αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Ά ΑΤ Περιστερίου και Ασπροπύργου  και λίγο πριν τα δελτία ειδήσεων οι αστυνομικοί συντάκτες ενημερώθηκαν ότι τους έχει αποσταλεί Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο Α’ Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου και το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου το πρωί της Παρασκευής (03/09). Στην επίσημη ανακοίνωση με σύνταξη ρεπορτάζ προς δημοσίευση, απάρχει αναφορά σε δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου στην οποία αναφέρει, «Ασφάλεια για όλους με Αστυνομία φιλική στους πολίτες και σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα».

Ως NantiaReport.gr έχουμε επιλέξει να καταγράψουμε το ρεπορτάζ «όταν συμβαίνει, όπου συμβαίνει, όπως ακριβώς συμβαίνει». Η αναπαραγωγή δελτίων Τύπου “υπέρ ευημερίας”, χωρίς περιεχόμενο μόνο για προσωπική προβολή, δεν ενδιαφέρουν κανένα και οι “ορφανές” δηλώσεις δεν επιλύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης στην καθημερινότητά του. Ενημερωτικά, από προκατόχους και διατελέσαντες έχουν ακούσει αρκετές εκδοχές της “ασφάλειας” της “αντιμετώπισης του εγκλήματος” και την “καταπολέμησης της εγκληματικότητας”. Ως διαπίστωση μέσα από το ρεπορτάζ του δρόμου, αυτό που πραγματικά ζητά ο κάθε πολίτης σε όλη την επικράτεια είναι αποκατάσταση του αισθητός ασφάλειας και ουσιαστική αστυνόμευση.