Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ και ΓΓ της Ένωσης Αστυνομικών Τρικάλων, συνέλαβε αλλοδαπό δράστη κλοπής κινητού στον ΗΣΑΠ

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την άμεση ανταπόκριση του Αρχιφύλακα της ΕΛΑΣ, ΓΓ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων, καθώς όντας εκτός υπηρεσίας συνέλαβε αλλοδαπό δράστη κλοπής στον ΗΣΑΠ

Αναφέρει η συνδικαλιστική ανακοίνωση, «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων συγχαίρει δημόσια, τον Γενικό Γραμματέα Αρχιφύλακα Λάμπρο Μητσικό, ο οποίος ενώ βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας στην Αθήνα, κατάφερε την 18-1-2021 να συλλάβει άμεσα αλλοδαπό δράστη κλοπής στον ΗΣΑΠ, για τον οποίο στη συνέχεια εξακριβώθηκε ότι είχε διαπράξει και άλλες κλοπές. Ειδικότερα, ενώ ο συνάδελφος βρισκόταν εντός του συρμού του ηλεκτρικού, αντιλήφθηκε τον δράστη να αφαιρεί κινητό τηλέφωνο και τον φορτιστή του. Με την στάση του συρμού του γνωστοποίησε την ιδιότητα του και τον οδήγησε εκτός αυτού. Στη συνέχεια ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει όμως με τη συνδρομή και της Άμεσης Δράσης τον συνέλαβε και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα για τα περαιτέρω.

Οφείλουμε όλοι να εξάρουμε αυτές τις ενέργειες που αναδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο του Έλληνα αστυνομικού και μάλιστα έμπειρου συνδικαλιστή, που ανα πάσα στιγμή βρίσκεται σε ετοιμότητα να διασφαλίσει την περιουσία των πολιτών αλλά και εκπροσωπεί επάξια τους συναδέλφους του, ευρισκόμενος μάλιστα εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας!»

Ενώ δημόσιο έπαινο απευθηνε και η ΓΑΔΠ Θεσσαλίας, στην οπια αναφέρει, «Συγχαρητήρια σε αστυνομικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, ο οποίος χθες (18-01-2022) το βράδυ και ενώ ήταν εκτός Υπηρεσίας, συνέβαλε στη σύλληψη δράστη κλοπής που διαπράχθηκε σε συρμό ηλεκτρικού στην Αθήνα.

Το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού και τα γρήγορα αντανακλαστικά του Αρχιφύλακα Λ.Μ. συνέβαλαν στην άμεση σύλληψη του δράστη και την αποτροπή και άλλων κλοπών από επιβάτες που επέβαιναν στο συρμό του ηλεκτρικού

Η άμεση αντίδραση του αστυνομικού είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του δράστη και ακολούθως, τη σύλληψή του από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Αττικής.»