Αρχιφύλακας ΕΛ.ΑΣ για την παρέμβαση στο ενδοοικογενειακο: “Ένα παιδί θα κάνει γιορτές με τη μαμά του!»

Με την παρέμβαση και αμεση ανταπόκριση πληρωμάτων του Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης, η 38χρονη γυναίκα που δέχθηκε πλήγματα με μαχαίρι από τον σύνοικο της και πατέρα του ανήλικου ΑμεΑ παιδιού τους

«Την βρήκαμε μαχαιρωμένη στο λαιμό, γεμάτη αίματα, ημίγυμνη και στον καναπέ δίπλα, στο ενάμιση μέτρο ένα παιδί 10 χρονών, το οποίο ήταν ένα παιδάκι με αναπηρία», περιγράφει ο Αρχιφύλακας Χρήστος Μωραΐτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Tο μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι ένα παιδί θα κάνει γιορτές με τη μαμά του. Δεν θα έκανε σε διαφορετική περίπτωση». Αυτό σημείωσε με έμφαση ο Αρχιφύλακας Μωραΐτης Χρήστος, που υπηρετεί στο Α.Τ Λευκού Πύργου και περιγράφει πώς με τους τέσσερις συναδέρφους του κατάφεραν να αποτρέψουν τη δολοφονία γυναίκας από τον πατέρα του παιδιού τους.

«Λάβαμε σήμα να συνδράμουμε με το περιπολικό σε ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και πάλι. Πήγαμε στο σημείο και μαζί με τους άλλους τρεις συναδέρφους μου ακούσαμε μέσα από το διαμέρισμα ουρλιαχτά. Κάναμε έκκληση να μας ανοίξει. Αυτό δεν το έκανε (σ.σ ο ένοικος). ‘Φύγετε’, έλεγε, θα σας σκοτώσω και εσάς. Τότε στα κρίσιμα δευτερόλεπτα πήραμε την απόφαση να σπάσουμε την πόρτα και να επέμβουμε. Δεν υπήρχε καθόλου χρόνος. Μπήκαμε μέσα και αντικρίσαμε ένα θέαμα, που εγώ και οι συνάδερφοι μου δεν είχαμε ξαναδεί. Έναν άνθρωπο να μαχαιρώνει στο λαιμό (σ.σ την σύνοικο του) μπροστά μου, μπροστά στα μάτια μας. Όταν μας είδε απομακρύνθηκε, και άρχισε να αυτοτραυματίζεται χωρίς να το καταφέρει και μετά στράφηκε εναντίον μας. Ένας συνάδερφος μας αν δεν φορούσε αλεξίσφαιρο, θα είχε πάθει ζημιά. Καταφέραμε να τον ακινητοποιήσουμε και να τον συλλάβουμε», ανέφερε ο Αρχιφύλακας του Α.Τ. Λευκού Πύργου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατά την άφιξη των πληρωμάτων άκουσαν την 38χρονη να φωνάζει «βοήθεια, βοήθεια με σφάζει». Νωρίτερα η 38χρονη είχε καλέσει αρκετές φορές το Κέντρο της Διεύθυνσης ‘Αμεσης Δράσης, και όπως τους ανέφερε, μια φορά είχε μπει μέσα στο μπάνιο και είχε κάλεσε κρυφά. «Παρόλα αυτά δεν μας είχε δώσει ακριβείς οδηγίες για το που είναι. Καταφέραμε και την βρήκαμε και είχε ευχάριστη κατάληξη τουλάχιστον στο τέλος. Την βρήκαμε μαχαιρωμένη στο λαιμό, γεμάτη αίματα, ημίγυμνη και στον καναπέ ενώ δίπλα, στο ενάμιση μέτρο (σ.σ βρισκόταν) ένα παιδί 10 χρονών, το οποίο ήταν ένα παιδάκι με αναπηρία. Ήτανε σε σοκ», ανέφερε ο Αρχιφύλακας. «Ευτυχώς, την παρέλαβε (σ.σ ασθενοφόρο), δεν χάσαμε καθόλου χρόνο. Το παιδιάκι έμεινε με συγγενικό του πρόσωπο και ενημερώθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες».

Ο Αρχιφύλακας Χρήστος Μωραίτης δέχθηκε κλήση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος συνεχάρη τα πληρώματα και στο λογαριασμό που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Μου τηλεφώνησε ο κύριος Υπουργός σε μένα προσωπικά, μου είπε να δώσω σε όλους τους συναδερφους μου τα συγχαρητήρια, είναι μαζί μας και τον ευχαριστούμε για αυτό. Είπε θα έρθει να μας συναντήσει. Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Δεν κάναμε κάτι παραπάνω. Δεν σκεφτήκαμε ούτε δευτερόλεπτο να μην σπάσουμε την πόρτα…», ανέφερε ο Αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης (19/12) άσκησε στον 39χρονο από τη Γεωργία, Ποινική Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα βιασμού, πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, απειλή, οπλοφορία και οπλοχρησία και τον παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη (21/12) και παραμένει υπό κράτηση.