Αρχ.ΕΛΑΣ: Εκ παραδρομής..- ανακλήθηκε- η διαταγή για τη σφράγιση διαβατηρίων με την αναγραφή “Μακεδονία”

..”ανακλήθηκε, εκ παραδρομής εκδοθείσα διαταγή της Υπηρεσίας η οποία αφορούσε τη διαδικασία διαβατηριακού ελέγχου υπηκόων τρίτων χωρών, προερχομένων από την Π.Γ.Δ.”..

FB_IMG_1470660279133

Σε κείμενο αστυνομικού  αναφερόταν σε “κατεπείγουσα διαταγή της Δνσης Προστασίας Συνόρων, μας κοινοποιήθηκε η από 22/08/2016 εντολή του Υπ. Εξ. (υπογράφει η Υπουργός κα Βακάλη) σύμφωνα με την οποία πλέον θα θέτουμε την Ελληνική σφραγίδα δίπλα από αυτή της «Μακεδονίας». Η αιτιολογία ήταν ότι είχαν δημιουργηθεί δυσχέρειες στην εφαρμογή.”

Μετα τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, για ζητήματα τα οποία εχουν κατοχυρώσει διεθνείς συμφωνίες για το θέμα της ονομασίας και της διακίνησης πολιτών απο το κράτος των Σκοπίων προς την ελληνική επικράτεια, με ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ παραθέτει την ακόλουθη .. διευκρίνιση.
“Από τη Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανεκλήθη χθες, 5 Σεπτεμβρίου 2016, η από 2ας Σεπτεμβρίου 2016 εκ παραδρομής εκδοθείσα διαταγή της ιδίας Υπηρεσίας η οποία αφορούσε τη διαδικασία διαβατηριακού ελέγχου υπηκόων τρίτων χωρών, προερχομένων από την Π.Γ.Δ.Μ. Αυτό, καθόσον διαπιστώθηκε ότι  δημιουργούσε ερμηνευτικές δυσχέρειες στην εφαρμοστέα διαδικασία, η οποία εξακολουθεί να ισχύει η ίδια ακριβώς όπως και στο παρελθόν”.