Αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης τρομοκρατών από Κορυδαλλό

Διαρροες για αποτροπή εναέριας απόδρασης τρομοκρατών με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Μαζιωτη και Ρουπα “δείχνει” η Αντιτρομοκρατική

image

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες γυναίκα τα χαρακτηριστικά της οποιας παραπέμπουν στα βιομετρικά χαρακτηριστικά της καταζητούμενης και επικηρυγμένης Πόλας Ρούπα , φέρεται να επιχείρησε απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο σε απελευθέρωση του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη, και ενδεχομένως και άλλων κατηγορουμένων για τρομοκρατία, από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Συμφωνα με τις ιδιες διαρροες η γυναίκα το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (21/02), προέβη στην ενοικίαση ελικοπτέρου, με το πρόσχημα εναέριας κατόπτευσης οικοπέδων ή μεταφοράς σε… κοινωνική εκδήλωση (γάμο), στη Φθιώτιδα και σχέδιο πτησης από την Ερμιονίδα.
Στην περιοχή των Ερυθρων της Θήβας υπό την απειλή όπλου η γυναικα, απείλησε τον χειριστή και του εδώσε εντολή να αλλάξει σχέδιο πτησης με προορισμό τη Αττικη.

image

Στην αντίδραση του πιλότου, η γυναίκα πυροβολησε στο εσωτερικό του ελικοπτέρου ωστόσο ο χειριστής κατόρθωσε να προσγειώσει το ελικόπτερο, με την γυναίκα να διαφεύγει τρέχοντας. Ενώ εξετάζεται και η εκδοχή σκοπός εξωτερικής φρουράς των φυλακών, να διέκρινε της πτήση σε απόσταση μικρότερη της επιτρεπόμενης και πυροβολησε στον αέρα για αποτροπή.
Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παρελαβαν γεμιστήρα όπλου και μία περούκα που φέρεται να φορούσε η γυναίκα και τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εργαστηριακά να προκύψει η ταυτότητα της γυναίκας στο ενδεχόμενο να πρόκειται για την καταζητούμενη Πόλα Ρούπα.
Κατά το παρελθόν -δύο φορές (2006/2009)- οι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριζάι, πραγματοποίησαν απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού. Απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο επιχείρησε (2013) και ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός από τις φυλακές Τρικάλων, ενώ και μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, σχεδίαζαν να να αποδρασουν με ελικόπτερο μετά την αποτροπή του «Σχεδίου Γοργοποταμος»… με τη συμμετοχή και του δραπέτης καταζητούμενο-τότε- Χριστοδουλο Ξηρό.
Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση από την ΕΛΑΣ, δεν έχει γίνει καμία επίσημη αναφορά.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport