Αποσύρεται απο τους κινηματογράφους η ταινία “Έτερος Εγώ”- Μαρτυρία του σκηνοθέτη για “έμπνευση” του εμμονικού δράστης της Κηφισιάς

Μετά τις συζητήσεις που προκάλεσε η αναφορά σε περιστατικό κατά την επίσημη προβολή ελληνικής παραγωγής ταινία, το οποίο αξιολογήθηκε από τους δημιουργούς ως “ύποπτη” επίδοξου αφορμή τη δολοφονική δράση του εμμονικού δράστης επιθέσεων σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ στην Κηφισιά, ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε την απόφαση του να αποσύρει την ταινία.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία που προβλήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, κατά τη διάρκεια της προβολής της ταινίας “Έτερος Εγώ” σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας (06/02), -πριν δηλαδή τις δολοφονικές επιθέσεις- ο σκηνοθέτης της ταινίας, Σωτήρης Τσαφούλιας δέχτηκε μία ερώτηση από έναν άνδρα η οποία τον .. προβλημάτισε.

«Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό όταν γράφατε το σενάριο, πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή;»

«Του απάντησα πως όχι, κάτι τέτοιο δεν πέρασε από το μυαλό μου όταν έγραφα το σενάριο, διότι δεν κάνω ρεπορτάζ. Κάνω μυθοπλασία. Αν υπήρχε αυτή η σκέψη στους δημιουργούς, δεν θα είχαν γυριστεί τόσες και τόσες ταινίες, όπως η «Σιωπή των Αμνών», το «Seven» και άλλες», δήλωσε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος ενώ πρόσθεσε, «Τον θυμάμαι νεαρό, μελαχρινό και ήρεμο…» Ο θεατής, αποχώρησε από τον κινηματογράφο διακριτικά λίγα λεπτά αργότερα.

Σε συνέχεια ο σκηνοθέτης αποφάσισε να αποσύρει την ταινία από όσους κινηματογράφους την προβάλλουν ακόμα.

Ετερος_εγω

Αναλυτικά η ανακοίνωση του σκηνοθέτη:

«Την προηγούμενή εβδομάδα θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτησή που ακολούθησε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.

Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν, και να παραδώσω ότι υλικό υπήρχε από την συγκεκριμένη εκδήλωση προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 07ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά μια τραγική σύμπτωση.

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεση της με το δράστη της Κηφισιάς, άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ, αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο “Έτερος Εγώ”, λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας.
Σωτήρης Τσαφούλιας».