Απόστολος Δοσούλας: “Τίποτε δεν είναι αδύνατο, ολα μπορούμε να τα πετύχουμε, θέλει όμως αγώνα και λίγο τύχη” [vid]

Τη βιωματική εμπειρία που είχε η οικογένειά του με τον σοβαρό τραυματισμό του γιου του πριν από  26χρονια, μετέφερε με τη μαρτυρία του ο Απόστολος Δοσούλας

Το καλοκαίρι του 1994, ιπτάμενο δελφίνι προκάλεσε ακρωτηριασμό στο δεξί χέρι και τα κάτω άκρα στον 8χρονο- τότε -Βασίλη Δοσούλα, ενώ ψάρευαν κατά τις οικογενειακές διακοπές στο Τολό. Ο πατέρας του, Απόστολος Δοσούλα, μιλώντας στη Μαριάννα Τουμασάτου και στην εκπομπή «Η φωτογραφία της ζωής μου», θυμήθηκε εκείνη την ημέρα.

«Τον βλέπουμε στη σημαδούρα να κρατιέται με το γερό του το χέρι. Πάω, το παιδί ήταν λιπόθυμο, τον βουτάω, δεν είχα δει το χέρι του που του έλειπε. Βλέπω τα δύο του πόδια, λέω δεν έχει τα πόδια του. Σκίσαμε μπλούζες, θέλαμε να σταματήσουμε την αιμορραγία. Αυτοί από το υδροπτέρυγο βούτηξαν για να δουν τις ζημιές τους και όχι για να μας βοηθήσουν. Βλέπω το παιδί μου να μελανιάζει, φοβήθηκα ότι θα το χάσω, κάνω μια ευχή. Είπα παναγία μου κάντο να ζήσει και θα σου φέρει χρυσό καντήλι με τα χέρια του. Ποια χέρια του; Ένα είχε […] Δεν έπρεπε να μας δει θλιμμένους. Το πρώτο βράδυ στο σπίτι μου είχα την τάση να δώσω τέρμα στη ζωή μου. Ήθελα να πηδήξω από το μπαλκόνι».

«Θέλαμε να χορτάσουμε τη στιγμή» είπε για την ημέρα που είδε τον γιο του να στέκεται και πάλι στα νέα, προσθετικά, πόδια» και αναφέρθηκε στο σήμερα, με το Βασίλη σε ηλικία 36ετων, και έδωσε το δικό του μήνυμα σε όσους βρίσκονται στη θέση του.