“Απορίας άξιο, πως η έκθεση δεν αναρωτιέται, πώς οι μετανάστες εισέρχονται με χρήματα και κινητά άλλα χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα”

Απάντηση* στις καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας για τον Έβρο

“Απίστευτες οι καταγγελίες πράγματι, αλλά αναμενόμενες. Δεν είναι ούτε η πρώτη φορά και δεν θα είναι ούτε η τελευταία που θα γίνονται τέτοιες καταγγελίες. Η προάσπιση των εθνικών συνόρων είναι πρώτιστη αρχή για κάθε οργανωμένο κράτος. Αποτελεί όμως απορίας άξιο, πως η έκθεση δεν αναρωτιέται, πως οι μετανάστες εισέρχονται με χρήματα και κινητά άλλα χωρίς κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο.
Επίσης είναι αξιοπερίεργο η χρήση του όρου “αιτούντες άσυλο” για μετανάστες που δεν έχουν μπει καν στην Ελλάδα ! Εκτός και αν εννοεί αιτούντες άσυλο στην Τουρκία ;
Ακόμη πιο αξιοπερίεργο είναι πως όλες αυτές οι ροές, ζούσαν για μήνες ή και χρόνια μέσα στην Τουρκία ! Άρα δεν κινδυνεύουν από κάτι, αλλά απλά χρησιμοποιούνται ως μέσο πίεσης και πολιτικών εκβιασμών προς την Ευρώπη.
Τέτοιες αναφορές και καταγγελίες τις είχαμε και θα τις έχουμε και στο μέλλον όσο θα υπερασπιζόμαστε τα σύνορα μας από κάθε παράνομη είσοδο.”, σχολιάζει σε απάντηση στις καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας για τον Έβρο, ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ