Απόπειρα 19χρονης- Έγραψε «τέλος» στη δική της Ιστορία…

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ χτύπησε αρκετές φορές προχθές το βράδυ στο σπίτι της 18χρονης Θάλειας Τσίτσου, στην οδό Ηφαίστου 27, στη Νίκαια. Το σήκωσε η ίδια. Ήταν ένας στενός της φίλος και συμμαθητής της στο 3ο Λύκειο της Νίκαιας. Της μίλησε αρκετήν ώρα. Προσπάθησε να την προετοιμάσει ψυχολογικά. Προσπάθησε με τρόπο να της πει ότι είχε «πέσει» σε δύο μαθήματα και να της δώσει κουράγιο. Η 18χρονη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου έκλεισε το τηλέφωνο, χωρίς να αφήσει να φανούν τα συναισθήματα που ένιωθε εκείνη τη στιγμή.

Θάλεια Τσίτσου. Δεν άντεξε την πρώτη μεγάλη ήττα στη ζωή της…

Η αντίστροφη μέτρηση είχε ήδη αρχίσει. Την επομένη το μεσημέρι θα πραγματοποιούσε τη μοιραία απόφασή της. Έφυγε νωρίς το πρωί από το σπίτι της στη Νίκαια. Τα απελπισμένα της βήματα την οδήγησαν στις 12.30 χθες το μεσημέρι στην Κηφισιά. Σε μια πολυκατοικία στην οδό Ζηρίνη 23. Σε ένα άγνωστό της σπίτι. Χτύπησε το κουδούνι του 4ου ορόφου. Τα χέρια της ήταν ματωμένα. Γεμάτα χαρακιές από μαχαίρι. Της άνοιξε ο 70χρονος ένοικος του διαμερίσματος, κ. Γιάννης Πριμικύρης. «Έχω κοπεί στα χέρια. Σας παρακαλώ, μπορώ να τα πλύνω στην τουαλέτα σας;». Ανυποψίαστος αυτός για την τραγωδία που θα ακολουθούσε, της επέτρεψε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα του σπιτιού.

ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Η 18χρονη όμως βρήκε την ευκαιρία και μπήκε στο υπνοδωμάτιο. Από μια ανοιχτή μπαλκονόπορτα βγήκε στη βεράντα και έπεσε στο κενό. Έντρομοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας ειδοποίησαν την Αστυνομία και η 18χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο και, παρά τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί, υπέκυψε στις 3 το μεσημέρι.

Η καρδούλα της 18χρονης Θάλειας «ράγισε» όταν πληροφορήθηκε προχθές το βράδυ από τον συμμαθητή της ότι είχε «μείνει» σε δύο μαθήματα. Ήταν η πρώτη μεγάλη ήττα στα χαρακώματα της ζωής και δεν είχε τη δύναμη και την ωριμότητα να την αντιμετωπίσει. Είχε «χάσει το τρένο» για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Το «διαβατήριο» για την επιτυχία, όπως πίστευε. Το όνειρό της να πετύχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Γ’ Δέσμη και να γίνει μια μέρα φιλόλογος ή δικηγόρος είχε σβήσει. Είχε «μείνει» στην Ιστορία και σε ακόμα ένα μάθημα. Ντρεπόταν και τους γονείς της που είχαν ξοδέψει τόσα χρήματα στα ιδιαίτερα.

«Ήταν στενοχωρημένη», μας είπαν οι γονείς της, Στράτος και Κατερίνα Τσίτσου, οι αντιδράσεις της όμως δεν πρόδιδαν την τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Στις 9 το πρωί της επομένης είχε ραντεβού με τους συμμαθητές της έξω από το Λύκειο. Και αυτό αφού μια ώρα αργότερα οι καθηγητές θα τοιχοκολλούσαν τα αποτελέσματα. Η Θάλεια είχε συνεννοηθεί τις προηγούμενες ημέρες με τους συμμαθητές της να πάνε μαζί για να τα δουν. Δεν πήγε ποτέ σε αυτό το ραντεβού.

Κανείς δεν ξέρει πώς έφθασε στην Κηφισιά, και πού περιπλανήθηκε όλες αυτές τις ώρες. Το σίγουρο όμως είναι πως ήταν αποφασισμένη να βάλει τέλος στη ζωή της. Στο σακ-βουαγιάζ της βρέθηκαν δύο μαχαίρια. Είχε ήδη προσπαθήσει να κόψει τις φλέβες της, όταν χτύπησε το κουδούνι της πόρτας του κ. Γιάννη Πριμικύρη.

«Δεν μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο», λέει η μητέρα, κ. Κατερίνα Τσίτσου: «Η Θάλεια ήταν όλο ζωή. Ένα γελαστό παιδί. Ποτέ δεν είχε προβλήματα. Το όνειρό της ήταν να πάρει ένα πτυχίο. Εμείς δεν την πιέσαμε. Της λέγαμε βέβαια να προσπαθήσει για τις Πανελλήνιες. Είναι αλήθεια ότι δεν το περιμέναμε πως θα “έπεφτε” σε δύο μαθήματα. Όπως μου είπαν συμμαθητές της, είχε κάνει “σκονάκι” στην Ιστορία και ο καθηγητής τής μηδένισε την κόλλα. Δεν μας είχε πει τίποτα. Το μάθαμε πριν από λίγη ώρα, όταν την ψάχναμε. Δεν ξέρω τι της συνέβη. Η κόρη μου έκανε σχέδια για το καλοκαίρι. Είχε διάθεση για δουλειά. Ήθελε το καλοκαίρι να βρει μια δουλειά έστω και προσωρινή.

ΠΑΤΡΑ

ΝΑ ΒΑΛΕΙ τέλος στη ζωή της για συναισθηματικούς λόγους θέλησε 19χρονη, πέφτοντας προχθές αργά το βράδυ από τον έκτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Σμύρνης 29, στην Πάτρα, όπου έμενε.

Πρόκειται για την Αναστασία Αγγελοπούλου, που έμενε με τη γιαγιά της και προετοιμαζόταν για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

__________

* ΛΙΑ ΝΕΣΦΥΓΕ  |ΝΕΑ| ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/1997 |