“Με απόλυτη ειλικρίνεια.. Ποιος είναι το θύμα και ποιος ο δράστης”;..

..η επικαιρότητα προκαλεί σχόλια και τα συμπεράσματα οφείλουμε να έχουν απόσταση από τα γεγονότα … παραθέτω τα πραγματικά περιστατικά μέσα από μαρτυρίες και πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές, και το συμπέρασμα στην κρίσιμη του καθενός από εμάς..

..μέρα μεσημέρι (21/09) στο κεντρο της Αθήνας, τοξικομανής με απειλη μαχαιριού εισβάλει σε κοσμηματοπωλείο με τον ιδιοκτήτη που διατηρεί νόμιμη επιχείρηση να βρίσκεται στην επιχείρηση του- σύμφωνα με μαρτυρίες- ο ίδιος σε δήλωσή του αναφέρει ότι βρισκόταν εκτός..
…ο δράστης είχε επιλέξει να προβεί σε ποινική ενέργεια με απειλή της ανθρώπινης ζωής με μαχαίρι που κατέχει, για να στερήσει από έναν πολίτη την περιουσία και το μεροκάματό του..
..στην προστασία της περιουσίας του ο κοσμηματοπωλης στην Ομόνοια θέλησε να υπερασπιστεί το δικαίωμα του στην προστασία της ιδιοκτησίας του..
..Ο δράστης αντιλαμβάνεται ότι η πόρτα πίσω του έχει ασφαλίσει και εγκλωβίζεται στο εσωτερικό με τη σύλληψη του αναμενόμενη εξέλιξη.. επιχειρεί διαφυγή και σπάει τη τζαμαρία με τον πυροσβεστήρα που βρίσκει στο χώρο… βγαινει απο τη τζαμαρία, τραυματίζεται και πέφτει στο δρόμο..

..πολιτης που βρέθηκε στο σημείο – αναμεσα σε άλλους αιφνιδιασμένους και τρομαγμένους ανθρώπους- άνωστος μέχρι εκείνη την ώρα με το συμπολίτη του θυμα της αποπειρας ληστείας μεσα στην επιχείρησή του,- προσέτρεξε σε βοήθεια του κοσμηματοπωλη, έκρινε κι επέλεξε να αντιδράσει με το δράστη να επιχειρεί να διαφύγει…
..Αστυνομικοί που φτάνουν στο σημείο της απόπειρας ληστείας δέχονται επίθεση με σπασμένο γυαλί από το δράστη αν και τραυματίας επιχειρεί και παλι διαφυγή.. Τον ακινητοποιούν και τον συλλαμβάνουν..
..διασώστες του ΕΚΑΒ μεταφέρουν τραυματία τον τοξικομανή δραστη τγς απόπειρας ληστείας στο Νοσοκομείο όπου κατέληξε αργότερα…
..η σκηνή εγκλήματος καταγράφεται σε δυο βιντεοληπτικά υλικά και δημοσιοποιείται στα κοινωνικά δίκτυα…το πρώτο μετά την έξοδο από το κοσμηματοπωλείο και τη συμπλοκή που ακολούθησε και το δεύτερο κατά την απόπειρα του 33άχρονου τοξικομανούς με το σπασμένο γυαλί στα χέρια να επιτίθεται στους διασώστες..

Σύμφωνα με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα νεκρός είναι ο Ζακ Κωστόπουλος, 33χρ. – τοξικομανής, ομοφυλόφιλος οροθετικός και αλληλέγγυος υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας με ακτιβιστικη δράση..
..σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου ασκείται Ποινική Δίωξη καθώς και σε βάρος του αταυτοποίητου -μέχρι στιγμής- πολίτη ο οποίος υπερασπίστηκε τον συμπολίτη του θυμα απόπειρας ληστείας μεσα στην επιχείρησή του- και βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (πλημμέλημα) και της θανατηφόρας βλάβης (κακούργημα, όταν η βλάβη έχει επακόλουθο το θάνατο).

Κι επειδη τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα καταδικάζουν και στοχοποιούν ή “παρέχουν ασυλία” με “επιλεκτικές ευαισθησίες” στους εμπλεκόμενους της υπόθεσης από την ασφαλεια της απόστασης…
Με δεδομένο της παραδοχής ότι “σε ευνομούμενη Πολιτεία στο πλαίσιο του Νόμου δικαίωμα στην άσκηση βίας έχει ο Στρατός και η Αστυνομία”..
Με απόλυτη ειλικρίνεια,
…Ποιος είναι το θύμα και ποιος ο δράστης?..

*άποψη Νάντια Αλεξίου