Αποφυλακίστηκε ο Παναγιώτης Μουσάς

Αποφυλακίστηκε ο Παναγιώτης Μουσάς, ο δημοσιογράφος που είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του, για το κύκλωμα εκβιασμών, ενω οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιασμών, ο εκδότης Τάκης Μαυρίκος και δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκου αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και καταβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου με περιοριστικούς όρους ο Παναγιώτης Μουσάς-απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στον ΑΤ- πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος εντός της ημέρας  (16/02).

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Μουσάς

Στην δική του απολογία, νωρίτερα, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μουσάς φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και να τόνισε ότι είναι «απολύτως αβάσιμες, παντελώς ανυπόστατες και στηρίζονται αποκλειστικά στην μεθοδευμένη καταγγελία της μοναδικής μάρτυρα».

Σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα, κατά την εκδοχή που έθεσε ενώπιον του Ανακριτή ο εκδότης, υποστηριζε ότι ένας εκ των δύο δημοσιογράφων, Παναγιώτης Μουσάς, είχε «στενή φιλική έως και ερωτική σχέση» με τη συνεργάτιδα του επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ που κατήγγειλε τους κατηγορούμενους. Ενώ υποστηριξε ότι το όνομά του, χρησιμοποιήθηκε, εν αγνοία του, το όνομα του σε συνομιλίες του εν λόγω κατηγορούμενου δημοσιογράφου με την καταγγέλλουσα, «είτε για να της δείξει δυνατότητες επιρροής που στην πραγματικότητα στερείται και να την εντυπωσιάσει είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του».

Ο κατηγορούμενος φαίνεται να υποστηρίζει πως όλοι οι διάλογοι και οι επικοινωνίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και της επιδίωξης του να εξασφαλίσει διαφημιστική ύλη στα Μέσα που συνεργαζόταν. Φέρεται μάλιστα να χαρακτηρίζει απολύτως θεμιτό το να προσπαθεί να συγκεντρώνει διαφημίσεις από δημόσιους φορείς ή ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τέλος, φαίνεται να αρνείται οποιαδήποτε απειλή του προς την καταγγέλλουσα ή το ανήλικο παιδί της με την οποία είχε πολυετή γνωριμία: «Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομηγνατοφωνήσεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος που υπήρχε και το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της».

«Είμαι αθώος» ανέφερε και ο Φράγκου

Ο τρίτος κατηγορούμενος δημοσιογράφος, Χρήστος Φράγκου, κατά την απολογία του φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι διέπραξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη δηλώνοντας αθώος, ενώ φέρεται να ισχυρίστηκε ότι «όλες οι συνομιλίες και οι επαφές μου έγιναν στα πλαίσια του επαγγέλματός μου χωρίς ποτέ να διανοηθώ ή να αποπειραθώ να εκβιάσω οιονδήποτε. Ουδέποτε απείλησα συνομιλητή μου και πολύ περισσότερο τα παιδιά τους» και πρόσθεσε:  «Θεωρώ ύψιστη συκοφαντία και διαστρέβλωση όσα λέγονται και γράφονται για αυτό το θέμα».