Αποφυλάκιση για το Βασίλη Στεφανάκο

Αποφυλακίστηκε το Δεκαπενταύγουστο, μετά από 9χρόνια εγκλεισμού ο «βαρώνος της νύχτας του Χαϊδαρίου», Βασίλης Στεφανάκος.

ektos-fulakis-o-basilis-stefanakos
  Το όνομά του, εμπεριέχεται σε δικογραφιες -συμφωνα με το κατηγορητηριο -μεταξυ αλλων- ως αρχηγικό στέλεχος της GreekMafia και για «σχέσεις» του με μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές,ο «βαρώνος της νύχτας», Βασίλης Στεφανάκος μετα απο εννεα χρόνια έγκλειστος στις φυλακές, αποφυλακίστηκε το Δεκαπεντάγουστο, αν και ως ημερομηνία είχε προσδιοριστεί η 10η Σεπτεμβρίου.
Αν και παρέμενε εγκλειστος, ειχε αποδοθεί στο Βασιλη Στεφανακο, «ενεργός ρόλος» στις εναέριες αποδράσεις, δολοφονίες και “συμβόλαια θανάτου” ανθρωπων της νυχτας καθως και για “επαφες” με τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τον τρομοκράτη Χριστόδουλο Ξηρό και το αποτυχημένο σχέδιο απόδρασης «Γοργοπόταμος» που περιελάμβανε ανατίναξη της περίφραξης των φυλακών Κορυδαλλού.
Στο Βασίλη Στεφανάκο εχει αποδοθεί «συνδρομή» στις εκτελέσεις των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο (01/11 2014) την ευθύνη της ενεργειας ανελαβαν οι «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» καθώς και την εκτέλεση του 47άχρονου Αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη (21/02 2015) στην Κουβέλα Αιχιμέων Φθιώτιδας, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η «Οργάνωση Πολιτοφυλακής Λαϊκή Δικαιοσύνη», χωρίς να έχουν προκύψει στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των Αρχών.
Η αποφυλάκιση του Βασίλη Στεφανάκου έχει προκαλέσει ανησυχία στην ηγεσια της ΕΛΑΣ, με δεδομενο οτι εκκρεμουν “λογαριασμοι” απο το παρελθόν, με άτομα που εχουν απασχολήσει σε ποινικές υποθέσεις.
Ο Βασίλης Στεφανάκος ππρόσφατ, φερεται να ενεπλάκη στον ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου επίσης έγκλειστο στις φυλακές, περιστατικό το οποίο διαψευσαν και οι δυο πλευρες, αποδίδοντας σε λεκτική αντιπαράθεση δι’ ασήμαντο αφορμή, και το Βασίλη Στεφανάκο να επιφυλάσσεται, να κινηθεί νομικά κατά της εφημερίδας, για το σχετικό δημοσίευμα.