Απόδραση από το Μεταγωγών- Τραυματίας Αστυνομικός

Έξι λαθρομετανάστες κρατούμενοι απέδρασαν τα ξημερώματα από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών στην Π. Ράλλη. Ένας συνελήφθη στις αναζητήσεις των πληρωμάτων της ΕΛ.ΑΣ,  ενώ ο Αξιωματικός Υπηρεσίας τραυματίστηκε κατά την απόδραση.

Οι λαθρομετανάστες- πρόκειται για υπηκόους από την Αλγερία, το Μαρόκο και τη Συρία- κρατούμενοι της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, στο κτήριο που συστεγάζεται με τη Διεύθυνση Μεταγωγών, προς διοικητική απέλαση από τη χώρα.

Κατά την απόδραση, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας που ειχε βράδια στη Διεύθυνση τραυματίστηκε στο χέρι, στην προσπάθειά του να σταματήσει τον ένα Αλγερινό δραπέτη.

Όπως διακριβώθηκε στη συνέχεια, (11/01-05.20) οι δραπέτες χρησιμοποίησαν σύρμα για να κόψουν το κάγκελο, και με κουβέρτες σε αυτοσχέδια σχοινιά, απέδρασαν.

Απέδρασαν από παράθυρο κρατητηρίων δευτέρου ορόφου

Oι δραπέτες, σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, υπερπήδησαν τη μάντρα από σημείο που δεν φυλάσσεται και πεζή κινήθηκαν προς το αμαξοστάσιο  του ΟΑΣΑ.

Σε αναζητήσεις συνελήφθη ο ένας αλγερινός

Αναζητήσεις για τον εντοπισμό και των υπολοίπων διενεργούν πληρώματα της ΕΛ.ΑΣ .

Πρόκειται για την  τρίτη απόδραση κρατουμένων τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Ο τραυματίας Αξιωματικός Υπηρεσίας, μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο, ενώ κατάθεση έδωσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά.