Απο το Tettra στο .. Sepura για τις εικοινωνίες της ΕΛΑΣ

Το νέο σύστημα ραδιοεπικοινωνίας της ΕΛΑΣ, “Sepura” από το Νοέμβριο φιλοδοξούν στο Υπ.ΠΡΟΠΟ να καλύπτει αρχικά το 99% της Αττικής και σταδιακά και σε περιφερειακες Διευθύνσεις
Νέο συστήμα ραδιοεπικοινωνίας για τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, θα χρησιμοποιεί στο εξής η Ελληνική Αστυνομία. Πρόκειται για το σύστημα Sepura, και τη σύμβαση με την αγγλική εταιρία, με ισχύ για 6χρόνια, μετά από 3 χρόνια οριστικοποιήθηκε με το ετήσιο κόστος συντήρησης να ανέρχεται στο €1.600.000 από το προσυμφωνηθέν ποσό των €2.200.000 ευρώ, καθώς και τη διάθεση στην ΕΛΑΣ από την Αγγλικη εταιρία, 30 περιπολικών .

Το SEPURA παρέχει ασφαλείς κωδικοποιημένες συνομιλίες και GPS θεσης, για κάθε περιπολικό

Είχε προηγηθεί η λήξη της σύμβαση του συστήματος κωδικοποιημένων επικοινωνιών TETRA, λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και έκτοτε οι επικοινωνίες της ΕΛ.ΑΣ είχαν επανέλθει στο αναλογικό σύστημα επικοινωνιών, του ασυρμάτου.

Ωστόσο όπως επισημαίνεται και από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ το SEPURA, αν και εξαιρετικά φιλόδοξο έχει παρουσιάσει αρκετά προβλήματα στην κάλυψη περιοχών, με τις ακροάσεις για τα πληρώματα της Άμεσης Δράσης, της Ασφάλειας και των Μέτρων με τους εκφωνητές να παρουσιάζει εξαιρετικές αδυναμίες.