Από τα “ραπανάκια για την όρεξη”.. στη διακίνηση κοκαϊκης από Λατινική Αμερική

Με παρακολουθήσεις οι Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση τις κινήσεις των μελών εγκληματικής ομάδας που είχε δραστηριότητα στην διακίνση ναρκωτικών και κοκαϊνης, αποευθείας από την Λατινική Αμερική

Κοκαΐνη άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ διακινούσαν ανάμεσα σε αγγουράκια και μπρόκολα σε μανάβικο στον Πειραιά, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής.  Η πληροφορία στους Αστυνομικούς της Υπηρεσίας, είχε περιέλθει τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με την οποία η εγκληματική οργάνωση διακινούσε μεγάλες ποσότητες κυρίως κοκαΐνης στην Αττική, προερχόμενη απευθείας από τη Λατινική Αμερική. Για απόκρυψη είχαν επιλέξει το μανάβικο 49χρονου οπωροπώλη στον Πειραιά, ο οποίος ήταν και ο υπεύθυνος για την αποθήκευση και τη φύλαξη των ναρκωτικών που διακινούσαν .

Μεταξύ των συλληφθέντων και ο 65χρονο φερόμενος αρχηγός, υπεύθυνος για την ανεύρεση, τη μεταφορά και τη διακίνηση των ναρκωτικών σε ντιλερς, ενώ είχε την ευθύνη και για την εποπτεία των υπολοίπων μελών και τη λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης. Καθώς και ο 63χρονος «ταμίας» της οργάνωσης, ο οποίος κρατούσε τα οικονομικά από την πώληση των ναρκωτικών. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και οι τρεις διαμεταφορείς ηλικίας 20, και 38, καθώς και 37χρονος Βούλγαρος, οι οποίοι “ντίλαραν” τα ναρκωτικά και την κοκαϊνη, μέλη επίσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε συντονισμένες επιχειρήσεις (02/11) Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, σε Χαλάνδρι, Πειραιά και Παλαιό Φάληρο, συνελήφθησαν έξι άτομα ενώ κατασχέθηκαν 11 κιλά και 715 γραμμάρια κοκαΐνης, υψηλής καθαρότητας όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, καθώς και 11 γραμμάρια ηρωίνη και €280.530. Ενώ μεταξύ των πειστηρίων τα οποία έχουν κατασχεθεί περιλαμβάνονται επίσης πέντε οχήματα κι ένα δίκυκλο, επτά κινητά τηλέφωνα, τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, ένα μαχαίρι και πολεμικά φυσίγγια, καθώς και χειρόγραφες σημειώσεις για τη διάθεση των ναρκωτικών με κωδικές παραπομπές και καταχωρήσεις. Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, στην έφοδο στο σπίτι του 65χρονο φερόμενου ως αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, στο Παλαιό Φάληρο, κατασχέθηκαν περίπου €210.000- από τα συνολικά €280.000 -χρήματα τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονται από την πώληση των ναρκωτικών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών ενώ δύο από τους συλληφθέντες -ο 37χρονος Βούλγαρος και ο 38χρονος – κατηγορούνται και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.
Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου για την υπόθεση, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει, «Ανέλαβα την υπεράσπιση, μαζί με τον συνεργάτη μου Μανώλη Βαμβουνάκη, του εκ των συλληφθέντων και κατηγορουμένων, στον επαγγελματικό χώρο του οποίου κατεσχέθη η ποσότητα των 12 κιλών κοκαΐνης.
Ο εντολέας μου δεν αποδέχεται τη σχετική κατηγορία και στην πρώτη επαφή μαζί του, ανέφερε ότι η ναρκωτική ουσία ευρίσκετο στον προαύλιο χώρο της επιχείρησής του, στον οποίον έχουν πρόσβαση και κυκλοφορούν καθημερινά δεκάδες άτομα.
Μόλις λάβουμε αντίγραφα της σχετικής δικογραφίας, θα έχουμε πλήρη εικόνα του περιεχομένου των σε βάρος του κατηγοριών και των σχετικών αποδείξεων, αν υπάρχουν φυσικά».