Απέφυγαν τα πυρά των τρομοκρατών της “ΟΕΑ”.. και βρέθηκαν σε ευθεία βολή με πιστόλι φωτοβολίδων

Βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα πυρά τρομοκρατών που στόχευαν σκοπούς Αστυνομικούς σε στατική της Χαριλάου Τρικούπη, πριν μια εβδομάδα, και το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου δέχθηκαν σε ευθεία βολή απο αντιεξουσιαστές ψαρευτική φωτοβολίδα με πυροδότηση σε πυροσωλήνα. Ωστόσο τραυματίσθηκε δικηγόρος που βρέθηκε στο σημείο των επεισοδίων.

Η διμοιρία των ΜΑΤ που βρέθηκε σε διάταξη μέτρων στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτου στα Εξάρχεια (17/11) ήταν ο στόχος των αντιεξουσιαστών.  Μολωτοφ και πέτρες από τους βάνδαλους ταραξίες σε βάρος των Αστυνομικών ενώ διακρίνεται μέσα στο σκοτάδι κουκουλοφόρος να ενεργεί ρίψεις ψαρευτικών φωτοβολίδων με πιστόλι.

“Πρόκειται για εξαιρετικά επικίνδυνη πρακτική” – οπως επισημαίνεται στο Nantiareport.gr από Ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ- “την οποία τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουν στο αντάρτικο πόλης κατά τις συμπλοκές με τους Αστυνομικούς, άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο”. Ενδεικτική αποτύπωση σε φωτογραφικό στιγμιότυπο επίθεση σε βάρος Αστυνομικού διμοιρίας με τη φωτοβολίδα να καρφώνεται στην επιγονατίδα της καλαμίδας του αποτρέποντας τον τραυματισμό του.

ΔΙΑΤ_ΜΑΤ_ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ_ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ_ΚΑΛΑΜΙΔΑ_ΤΡΑΥΜΑ

«Μια χειροβομβίδα για κάθε δακρυγόνο, δύο σφαίρες για κάθε μπάτσο ή φασίστα που σηκώνει χέρι» ανέφερε (16/11) ο συντάκτης της προκήρυξης ανάληψης ευθύνης, 22 σελίδων, με την υπογραφή της «Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας» για τη φονικής επίθεσης κατά Αστυνομικού -«παρατηρητή» της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πρόκειται -σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr- για την ιδια διμοιρία της ΔΙΑΤ που σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας βρίσκεται για δεύτερη φορά σε κίνδυνο ζωής για το ένστολο προσωπικό της.  Ωστόσο η εσφαλμένη κρίση και το τυφλό χτύπημα με ψαρευτική φωτοβολίδα από τους αντιεξουσιαστές είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου η οποία βρέθηκε στο σημείο των επεισοδίων που ήταν σε εξέλιξη.