«Από όροφο του υπουργείου εκτόξευσαν ούρα… στους Αστυνομικούς- Έξι τραυματίες- ένας από δαγκωνιά «ειρηνικής» διαδηλώτριας

«Σε λίγο έφτασε το όχημα για τις προσαγωγές…. Οι ανασυνταγμένοι πλέον διαδηλωτές…. επιτίθενται στο όχημα και προσπαθούν να απελευθερώσουν τους προσαχθέντες, επιτιθέμενοι ξανά προς τις διμοιρίες… Δόθηκε  εντολή …. να απελευθερωθούν οι προσαχθέντες και να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις! Έξι τραυματίες αστυνομικοί- ο ένας από δαγκωνιά στο χέρι από μια «ειρηνική» διαδηλώτρια»..

 

«Ελλάδα 2016…..Συλλέγοντας πληροφορίες συναδέλφων που βρίσκονταν σήμερα (01/07) το μεσημέρι στο υπουργείο εργασίας και διαβάζοντας κάποιες παρανοϊκές διακηρύξεις έχω να παραθέσω τα εξής :

 

Σαφείς εντολές του κέντρου επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ….. να μην στηθούν αντίσκηνα στο σημείο (είσοδος υπουργείου εργασίας από Σταδίου, από τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές) ….επίθεση με μαδέρια και άλλα αντικείμενα στην διμοιρία ΥΜΕΤ στο σημείο, εντολή( από το κέντρο πάλι) επέμβασης για ενίσχυση από διμοιρία ΥΑΤ….
Τρεις προσαγωγές διαδηλωτών από την ΥΜΕΤ ….

 

Παύση για λίγο της συμπλοκής, ανασύνταξη των διαδηλωτών στο σημείο ρίψη καφέδων, μπουκαλιών και άλλων αντικειμένων καθώς και συνεχείς προκλήσεις….

 

Το περίεργο ήταν ότι από κάποιο όροφο του υπουργείου κάποιοι εκτόξευσαν ούρα… Ναι!! ούρα στους συναδέλφους ,μέσα από το υπουργείο!Σε λίγο έφτασε το όχημα για τις προσαγωγές…. Οι ανασυνταγμένοι πλέον διαδηλωτές….επιτίθενται στο όχημα και προσπαθούν να απελευθερώσουν τους προσαχθέντες, επιτιθεμενοι ξανά προς τις διμοιρίες…όπου και απωθήθηκαν….. Η συνέχεια; συνοπτικά ….διαπραγματεύσεις με τον υπεύθυνος διευθυντή των μέτρων στο σημείο όπου ειπώθηκε, η απορία…. »Τι δουλειά έχει η αστυνομία στο σημείο;»….τους ξέρω τους διαδηλωτές… Έχουν αυτοσυγκράτηση και αυτοκυριαρχία, δεν προκαλούν πρόβλημα….. » προς το τέλος της διαπραγμάτευσης….σύμφωνα πάντα με πληροφορίες! Δόθηκε  εντολή ….να απελευθερωθούν οι προσαχθέντες και να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις! Αρχικά αποχώρησαν οι διμοιρίες ΥΑΤ….. τελικό αποτέλεσμα; Έξι τραυματίες αστυνομικοί(ο ένας από δαγκωνιά στο χέρι από μια »ειρηνική ».διαδηλώτρια ….. Απελευθέρωση προσαχθέντων και επιστροφή σε αυτούς της αυτοσχέδιας  σκηνής   που είχαν πάει να στήσουν στο σημείο καθώς και δυο ξύλινων καδρονιών που τους κατασχέθηκαν!

 

Ερώτηση όλων μας…… Γιατί στέλνονται οι διμοιρίες, αφού όπως δηλώνουν οι ίδιοι που τις ζητάνε (και μετά κατακρίνουν το έργο τους )…. Ότι δεν τις θέλουν! Γιατί να τραυματίζονται συνάδελφοι και να απελευθερώνονται προσαχθέντες ;»