Aπειλούν με μετακίνηση γυναίκα -θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην ΕΡΤ για να “γλυτώσει” .. ο “Βαλεντίνος” προϊστάμενος

Προσπαθούν να μετακινήσουν σε άλλο τμήμα την επαγγελματία δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης η οποία κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από προϊστάμενό της, ο οποίος παραμένει στη θέση του.

Είχαμε αναφερθεί στο nantiareport.gr για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στον Μέγαρο της κρατικης τηλεορασης (“Ζητουσε επιμονα «πενιες στην .. πλατη» και το «στενο μαρκαρισμα» με ντοκουμεντα εφτασε στη Διοικηση”, (10/03). Αναμέναμε τις ενέργειες από το Ραδιομέγαρο, καθώς αυτες οι συμπεριφορες δε «χωράνε» σε κανένα χωρο εργασιας και σε βαρος καμιας γυναικας που εχει επιλεξει να ειναι επαγγελματιας..

Αν και η καταγγελία πηγε «εκει που επρεπε».. δεν δείχνουν πρόθεση να θέσουν τον επιδοξο «Βαλεντινο της πρωτης φορας» εκει… «που πρεπει».. καθώς, η Διοικηση του Ραδιομεγαρου, φέρεται να επιχειρεί να μετακινήσει την καταγγέλλουσα δημοσιογράφο επιτρέποντας στον επιδοξο «Βαλεντινο της πρωτης φορας» να παραμείνει “ως έχει” χωρις ΕΔΕ για την υπόθεση.

Με την καταγγελία της μεταξλυ αλλων και προς το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, η δημοσιογράφος της κρατικης τηλεορασης, περιγράφει τη σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος της, από προϊστάμενό της.
Καταγγελία_ΕΡΤ
Εμβροντητοι στη Διοικηση του Ραδιομεγαρου ακουσαν και αναγνωρισαν τη φωνη του «επιδοξου Βαλεντινου» της «πρώτης φορας» που προσκομισε η ιδια «εις αποδειξιν» στα λεγομενα της ετσι ωστε να μην τα αμφισβητησει ουτε το δικαστηριο… καθώς εμφανιζεται αποφασισμενη να φτασει ως το τελος.

.. “Απέφυγα να πάω στην εργασία μου τις επόμενες μέρες και όσες φορές πήγα, κάθισα στο γραφείο μου αποφεύγοντας τις επίμονες κλήσεις του να πάω στο γραφείο του, μόνη μου…για να μην μπω ξανά στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να είναι το αντικείμενο της συζήτησης γύρω από το σεξ του εν λόγω κυρίου…. Ωστόσο, κάθε φορά που περνούσε από δίπλα μου, στο γραφείο μου, έσκυβε και μου ψιθύριζε να του κάνω μασάζ”… καταγγείλει η δημοσιογράφος.

Όπως επισημαίνεται στη εγγραφη καταγγελία, “αναφέρθηκα για το γεγονός στον Γενικό Συντονιστή του Τομέα Ειδήσεων της Γεν. Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ …., ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί αρμοδίως και με τη δέουσα σοβαρότητα, απευθυνόμενος σε Σας”.

Η δημοσιογράφος αναφέρεται και στη συμπεριφορά του “επίδοξου Βαλεντινου” μετά την προσφυγή της στα αρμόδια όργανα της ΕΡΤ, “προφανώς έχει αντιληφθεί από την συμπεριφορά μου απέναντί του τις ημέρες αυτές, ότι ετοιμάζομαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου στα δικαστήρια και να τον εκθέσω ανεπανόρθωτα (ποινικά και αστικά) για την σεξουαλική παρενόχληση στη οποία επιδόθηκε εις βάρος μου, συνεχίζει ακόμη και σήμερα μέσω τρίτων, να με καλεί στο γραφείο του, όταν με βλέπει στον χώρο εργασίας μου ( στην αίθουσα σύνταξης), πράγμα που βεβαίως αποφεύγω”..

Όπως σημειώνει η επαγγελματίας δημοσιογράφος, “..Όμως, όπως αντιλαμβάνεστε κε Διευθύνοντα, εξαιτίας όλου αυτού προσπαθώ όσο το δυνατόν να εμφανίζομαι λιγότερο στον χώρο εργασίας μου και όταν μπορώ, κάνω την δουλειά μου εκτός αίθουσας σύνταξης (αν μπορώ, γράφω το Σπικάζ για το ρεπορτάζ μου ακόμη και στο σπίτι ή μέσα στην παραγωγή και να βρίσκομαι εντός ΕΡΤ όταν είναι πραγματικά αναπόφευκτο, δηλαδή είτε γιατί προετοιμάζομαι για ζωντανό, είτε γιατί πρέπει να μοντάρω το θέμα μου.) Το γεγονός αυτό έχει ενοχλήσει τους συναδέλφους μου στο … οι οποίοι σχολιάζουν, χωρίς να ξέρουν βεβαίως, ότι εμφανίζομαι στην δουλειά μου, όποτε θέλω. Υπάρχει δε επιπρόσθετα, κίνδυνος, να θεωρήσουν οι διευθυντές μου, ότι είμαι ασυνεπής απέναντι στην δουλειά μου και να με κατηγορήσουν γι ΄αυτό”.

Όπως τονίζει η βραβευμένη δημοσιογράφος της κρατικης τηλεορασης, ..”δεν πρόκειται να ανεχτώ συμπεριφορές που παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας της εταιρείας, πολύ περισσότερο όταν αυτή έχει την μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης από τον προϊστάμενό μου, που στόχο έχει τον ωμό εκβιασμό μου. Με όπλο μόνον την σκληρή δουλειά μου τόσα χρόνια στην ΕΡΤ, το επαγγελματικό μου ήθος και την ευσυνειδησία μου, θα χρησιμοποιήσω κάθε ένδικο μέσο εναντίον του, προστατεύοντας όχι μόνο τον εαυτό μου, αλλά και ένα άλλο πιθανό μελλοντικό θύμα του κυρίου αυτού, που εκμεταλλεύεται με τον πιο αήθη τρόπο το ρόλο του ως προϊσταμένου της υπηρεσίας μας”..

Ο δικηγόρος της δημοσιογράφου, απευθύνθηκε με εξωδικη δήλωση προς της Διοικηση της ΕΡΤ, αφού είχε προηγηθεί  (13/03) κατ ιδίαν απάντηση για το θέμα.
“Παρά το γεγονός όμως, ότι εσείς, (..)κληθήκατε κατόπιν των εντολών της Διοίκησης, να προβείτε στις ενέργειες εκείνες, που επιβάλλονται από τον εσωτερικό Κανονισμό της ΕΡΤ Α.Ε, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η διεξαγωγή Ε.Δ.Ε, δεν λάβατε κατάθεσή μου, αλλά περιοριστήκατε σε συζήτηση μαζί μου, γενικότερου περιεχομένου. Μάλιστα, μου παραδώσατε ένα έγγραφο, χωρίς διακριτικά της επιχείρησης, από όπου να προκύπτει ποια Διεύθυνση το εξέδωσε, χωρίς βεβαία ημερομηνία, αλλά και χωρίς καμιά υπογραφή, από την οποία να προκύπτει και το ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για το περιεχόμενό του”.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τους χειρισμούς από τη Διοικηση της ΕΡΤ, αφού έχει ήδη λάβει γνώση, κα παρακολουθούμε στο nantiareport.gr, τις εξελίξεις, σε ένα θέμα ηθικής τάξης, τη σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος μιας επαγγελματία, γυναίκας και μητέρα, στο χώρο εργασίας της.. από τον προϊστάμενό της.