Απάτη στο.. όνομα του "Ερυθρού Σταυρού"

Με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι.. “εκπρόσωποι” της ανθρωπιστικής οργάνωσης, “αναζητούν” εργαζόμενους με αμοιβή 200 ευρώ ή 250 δολάρια την ημέρα, για την παροχή βοήθειας σε θύματα του τυφώνα στις Φιλιππίνες. Πολύ καλό για να ναι αληθινό, αφού διαπιστώθηκε οτι οι συντάκτες της ηλεκτρονικής επιστολής, ήταν απατεώνες.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα εμφάνιζε ως αποστολέα, ανθρωπιστική οργάνωση που προσφέρει εργασία, με υψηλές αμοιβές, για τους ενδιαφερόμενος, οι οποιοινθα συμμετείχαν στην επιχείρηση βοήθειας πληγέντων στις Φιλιππίνες. Ως συνημμένο, έγγραφο το ηλεκτρονικο μήνυμα περιελάμβανε λίστα με τις θέσεις που ηταν “ανοιχτές” προς πλήρωση, καθώς και μια φόρμα μέλους προς συμπλήρωση, με προσωπικές πληροφορίες.
Σύμφωνα με το SecNews, οι απατεώνες, ζητούσαν από τους υποψηφίους, για να διεκδικήσουν τη θέση εργασίας, θα έπρεπε εκ των προτέρων να προπληρώσουν “τέλος εγγραφής”, και «δίδακτρα εγγραφής».
Η “προπληρωμή” της υποψηφιότητας για τη θέση, ήταν μόνο για τα “πρώτα έξοδα”, αφού στη συνέχεια οι απατεώνες ζητήσουν επιπλέον “χρηματοδότηση”, για άλλα “εξοδα” σχετικά με τη πλήρωση των θέσεων εργασίας, για τις οποίες ειχαν προκυψει κενά, σύμφωνα με το Hoax-Slayer.
Όπως διαπιστώθηκε δεν υπάρχει καμια σχετική προσφορά εργασίας και ο “Ερυθρός Σταυρός” δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στην αποστολή των απατηλών email’s, τα οποία είναι μια ακομα απάτη τύπου «advance fee», με τους δραστες να λαμβάνουν εκτός απο τα χρήματα, και πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία των υποψήφιων, με άγνωστες προθέσεις προς την πλήρωση των επισης αδιευκρίνιστων σκοπών τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport