Απάτη με ηλεκτρονικές κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, με κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των υπαιτίων

Με την κατηγορία της άπατης με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση, οι δύο δράστες, παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Προηγήθηκε η καταγγελία εταιρίας, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης εξαπάτησε τα στελέχη της, όταν προχώρησαν σε ηλεκτρονική κράτηση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων προσδιορίσθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των απατηλών συναλλαγών και προσδιορίσθηκαν οι δύο δράστες της ηλεκτρονικής απάτης.

Σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε (20/04)  συνολικά κατασχέθηκαν 2 φορητοί  υπολογιστές, 5 συσκευές κινητών τηλεφώνων, μονάδα ψηφιακής αποθήκευσης,  7 δελτία ταυτότητας αλλοδαπών και πλήθος εγγράφων και παραστατικών που σχετίζονται με την υπόθεση. Τα κατασχεθέντα διαβιβάστηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξερεύνηση.
Οι έρευνα συνεχίζονται για την πλήρη διακρίβωση έκτασης της απάτης καθώς επίσης τη συμμετοχή των εμπλεκομένων σε ηλεκτρονικές απάτες, υποκλοπή στοιχείων και πραγματοποίηση απατηλών οικονομικών συναλλαγών.