Απαλλαγή 17 κατηγορουμένων για την υπόθεση C4I

Ολοκληρώθηκε η δικαστική διαδικασία 25 μηνών για ενδεχόμενες παράνομες συναλλαγές για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγκώνων του 2004. Απαλλάχθηκαν μεταξύ άλλων και οι 7 αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής

Στην απαλλαγή και των 17 κατηγορουμένων για την υπόθεση της συνολικότερης προμήθειας και της ανανέωσης της συμφωνίας από το ελληνικό δημόσιο, του ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγών C4I προχώρησε το πρωί της Τετάρτης το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους ήταν επτά αξιωματούχοι από την ΕΛΑΣ, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό που συμμετείχαν στην σχετική διαδικασία καθώς επίσης Ελληνες και Αμερικανοί – στελέχη της κοινοπραξίας SAIC και της εταιρείας SIEMENS – όπως και χρηματιστές που είχαν κατηγορηθεί για ενδεχόμενη συμμετοχή σε παράνομες συναλλαγές.

Η δίκη για την υπόθεση αυτή είχε ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου 2018 κι από την μακρόσυρτη διαδικασία δεν φέρεται να βρέθηκε οτιδήποτε επιλήψιμο σε βάρος των κατηγορουμένων.

Μάλιστα ορισμένα αδικήματα -όπως αυτά σε βάρος του πρώην διευθύνοντα συμβούλου κ Mιχάλη Χριστοφοράκου- είχαν παραγραφεί.

____________________________________

* Βασίλης Λαμπρόπουλος, tovima.gr