Απαγόρευση με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας η εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ

Με εντολή του αναπληρωτη Υπουργου Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα απαγορεύτηκε η συγκέντρωση των Αστυνομικών

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στην απαγόρευση της προγραμματισμένης συγκέντρωσης των αστυνομικών που έχει προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων (29/06-18.00)

[pdf-embedder url=”http://www.nantiareport.gr/wp-content/uploads/2017/06/ΩΔ5Ε465ΧΘ7-ΡΝΘ.pdf” title=”ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ_ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ_ΠΟΑΣΥ”]

Με το κειμενο της απαγορευσης, να εχει αναρτηθει στο “Διαύγεια” καθώς χρονικά είχε παρέλθει το 24άωρο χρονικό περιθώριο από την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, όπως ο Νομός προβλέπει.

“Απαγορεύεται από τις 6.00πμ της Πέμπτης (29/06) έως και τα μεσάνυχτα, οποιαδήποτε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στο κέντρο της Αθήνας”

Την απόφαση απαγορευσης υπογράφει ο Γενικός Αστυνομικός  διευθυντής Αττικής και με αναφορά σε λόγους δημοσίας ασφάλειας, καθώς παράλληλα έχουν προγραμματισθεί η συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ και η αυτοσυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών στο Κολωνάκι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, νωρίτερα, είχε προαναγγείλει την απόφαση του, με συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση απαγόρευσης, “πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας στην εν λόγω περιοχή κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων”.

Αναμένεται η αντίδραση της ΠΟΑΣΥ.