Απαγωγή: Οι συνομιλίες των απαγωγέων με τον πατέρα της 27άχρονης φοιτήτριας

Οι δύο κατ ομολογίαν δράστες της απαγωγής, μετά τις απολογίες τους (19/11) κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Επιχείρησαν να αποδώσουν ευθύνες μεταξύ τους, ενώ ο 48χρονος, εξέφρασε την πρόθεση του να επιστρέψει τα λύτρα της απαγωγής στην οικογένεια. Οι συνομιλίες με τον πατέρα της 27άχρονης φοιτήτριας, περιλαμβάνονται στην ποινική δικογραφία.

Η πρώτη συνομιλία των απαγωγέων, πραγματοποιείται, δύο ημέρες μετά την αρπαγή της (02/11- 20:21) 27άχρονης με τον πατέρας της.  27χρονης συνομίλησε για πρώτη φορά με τους απαγωγείς της κόρης του. 
Απαγωγέας: ..στη Νέα Ιωνία υπάρχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και στον παράδρομο της Εθνικής Αντιστάσεως είναι ένα φορτηγό μπλε και άσπρο. Στο δεξί του πίσω φανάρι έχω αφήσει ένα μικρό φάκελο της ΔΕΗ και μέσα έχει ένα γράμμα της Βαρβάρας. Με παρακάλεσε να στο φέρω να το διαβάσεις
Πατέρας: Που είναι η Βαρβάρα;
Απαγωγέας: Την Βαρβάρα την έχουμε εμείς σου έχω πει
Πατέρας: Δεν μου έχετε πει οτι την έχετε εσείς
Απαγωγέας: Δεν σε πήρα τηλέφωνο και σου ζήτησα να πεις στον Κ.Ι (πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης) να μας φέρει 10 εκατομμύρα σε τρείς μέρες; Νομίζεις οτι σου κάναμε πλάκα; Πήγαινε και πάρε το γράμμα.

Την επόμενη μέρα (04/11) οι απαγωγείς επικοινωνούν και πάλι με τον πατέρα της 27άρονης, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την παραλαβή του χειρόγραφου σημειώματος, ως “δείγμα ζωής” της νεαρής φοιτήτριας, «Μου είπαν ότι η Βαρβάρα είναι καλά. Του είπα οτι έχει γίνει ένα λάθος, ότι δηλαδή δεν με έχουν ξαναπάρει και πρώτη φορά μιλήσαμε την προηγούμενη μέρα. Του ζήτησα να μου βάλει να ακούσω την Βαρβάρα» αναφέρει ο πατέρας στην κατάθεση του.

Πατέρας: εγώ είμαι συνταξιούχος, παίρνω 300 ευρώ τον μήνα. Ο Κ.Ι (πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης) δεν πρόκειται να κάνει τίποτα για μένα και την οικογένεια μου.
Απαγωγέας: θα κάνει γιατί η Βαρβάρα είναι παιδί της αδερφής του. Μίλα μαζί του σύντομα. Από δικό μου λάθος δεν μιλήσαμε την Παρασκευή και χάσαμε δύο μέρες. Θα σε ξαναπάρω την Τετάρτη. Όλο αυτό λειτουργεί σαν μοχλός πίεσης στον Κ.Ι (πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης). Επειδή τα παιδιά του είναι πολύ μικρά δεν μπορούσαμε να τα πάρουμε. Η Βαρβάρα είναι καλά και αν γίνουν όλα όπως πρέπει, όλα θα πάνε καλά.

Την επόμενη ημέρα(04/11) ο 48άχρονος απαγωγέας επικοινωνεί πάλι με τον πατέρα της 27χρονης.

Απαγωγέας: μίλησες με τον Κ.Ι (πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης);
Πατέρας: δεν μπόρεσα να τον βρω ακόμα. Δεν έχουμε καλή σχέση.
Απαγωγέας: θα σου τηλεφωνήσω αύριο μία ακόμα φορά. Φρόντισε να τον έχεις βρει διαφορετικά δεν θα σε ξαναπάρω και θα ψάχνεις στην τηλεόραση να με βρεις.
Πατέρας: πήρα τηλέφωνο τον Κ.Ι.. Θέλω να ακούσω το παιδί μου.
Απαγωγέας: τι έκανες με το θέμα των χρημάτων;
Πατέρας: Θέλω να ακούσω την Βαρβάρα
Απαγωγέας: Δεν μπορείς να την ακούσεις. Αν θες μπορώ να σου ξαναστείλω ένα γράμμα της. Δεν μπορείς να την ακούσεις γιατί σε παρακολουθεί η αστυνομία.
Πατέρας: Δεν έχω σχέση με τους αστυνομικούς
Απαγωγέας: Η κόρη σου είναι όπως ήταν στο σπίτι της. Μίλησες με τον Κ.Ι.;
Πατέρας: Με πήρε τηλέφωνο και θα με ξαναπάρει πολύ σύντομα για να μου πει τι θα γινει. Έχω μαζέψει 32.500 ευρώ
Απαγωγέας: Δεν θέλω τα 32.500 άλλα τα λεφτά του Κ.Ι. Η Βαρβάρα ρωτάει συνέχεια τι έχει γίνει, που είναι ο θείος της και γιατί καθυστερούν να την αφήσουν. Θέλω μια σαφή απάντηση μέχρι το Σάββατο αλλιώς για να με βρεις θα πρέπει να με ειδοποιήσεις μέσω τηλεόρασης.
Πατέρας: Δεν θέλω καμία σχέση με αστυνομικούς και δημοσιογράφους
Απαγωγέας: Μίλα με τον Κ.Ι. και πίεσε τον για τα χρήματα. Θα σε πάρω να μου πεις τι αποφάσισε.
Πατέρας: Θέλω να μιλήσω στη Βαρβάρα.
Απαγωγέας: Εκείνη να δεις πόσο θέλεις να σου μιλήσει.

Στη συνέχεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών, γίνεται αναφορά στα λύτρα και στην προσπάθειά της οικογένειας να συγκεντρώσει τα χρήματα γαι την απελευθέρωση της 27άχρονης, όπως καταθέτει ο πατέρας της. «Του είπα ότι ο Ι.Κ δεν μου δίνει άλλα χρήματα, μάλιστα με έβρισε εμένα και την οικογένεια μου, για να του δώσω να καταλάβει, ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα. Του είπα ότι ο Ι.Κ. μου έστειλε μόνο 50.000 ευρώ και μαζί με τα 32.500 που είχα μαζέψει, ανέβασα το ποσό στα 82.500».
Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, για την παραλαβή των λύτρων από τους απαγωγείς, καταγράφουν τα όσα συνέβησαν τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο να “χαθούν” τα λύτρα της απαγωγής.
Ο πατέρας της νεαρής φοιτήτριας, περιγράφει στην κατάθεσή του, ενώ βρίσκεται στο προκαθορισμένο σημειο που του είχε προσδιορίσει ο απαγωγέας για την παράδόση παραλαβή του προκαθορισμένου ποσού, ύψους 82.500 ευρώ «Εκεί μου είπαν να κάνω αριστερά και στο πρώτο στενό που θα έβρισκα θα είχε κάτι κάδους. Δίπλα στους κάδους θα άφηναν μία σακούλα από τα JUMBO με του είχα της Βαρβάρας μέσα. Πήγα στο σημείο αλλά αντί για JUMBO βρήκα μια σακούλα ΖΑΧΑΡΙΑΣ. Μέσα είχε κλαδιά. Εγώ έβαλα εκεί μέσα την τσάντα με τα λεφτά. Μετά γύρισα σπίτι και λίγη ώρα αργότερα με κάλεσε ο απαγωγέας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην απομαγνητοφωνημένη συνομιλία ακολουθεί ο διάλογος,
Απαγωγέας: που είσαι;
Πατέρας: άφησα τα χρήματα σε μια σακούλα ΖΑΧΑΡΙΑΣ και οχι JUMBO.
Απαγωγέας: η σακούλα ήταν JUMBO όπως σου είχα πει.
Πατέρας: πήγαινε γρήγορα να πάρεις τα χρήματα, μην περάσει κανείς και τα πάρει.
Απαγωγέας: πάω γρήγορα. Θα σε πάρω ξανά μετά.
Στην επικοινωνία που ακολουθεί λίγη ώρα αργότερα, γίνεται επιβεβαίωση της παραλαβής των λύτρων από τους απαγωγείς.
Από την πλευρα του ο Πρόεδρος Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος κλήθηκε σε κατάθεση, εκφράζει την πεποίθηση ότι η απαγωγή της ανηψιάς του δεν είχε σχέση με τις δραστήριοτητες του, και την υπόσταση του. «Με την οικογένεια έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις. Ο πατέρας της Βαρβάρας ήταν για χρόνια διευθυντής στις Ακαδημίες της ομάδας. Απο τις ανηψιές μου, η μεγάλη δουλεύει σε στην επιχείρηση μου στον Πειραιά. Ποτέ ούτε εγώ ούτε η οικογένεια μου δεχτήκαμε απειλές. Ούτε η αδερφή μου μου είχε εκφράσει ποτέ κάποια φοβία ή υποψία.
Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη με την Βαρβάρα και τι μπορεί να έγινε. Εκτός απο την συγγενική σχέση που έχουμε, η Βαρβάρα δεν έχει καμία σχέση ούτε με τις επιχειρήσεις μου, ούτε με την ομαδα. Δεν πιστεύω οτι αυτό που εγινε μπορεί να έχει σχέση με μένα και τις επιχειρήσεις ή την ομάδα» καταθέτει χαρακτηριστικά.
Στην κατάθεση του ο επιχειρηματίας και μεγαλομετοχος της Αρκαδικής ΠΑΕ επεσήμανε οτι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε απειληθεί κάποιο μέλος της οικογένειας του, ενώ διευκρίνισε ότι ενημερώθηκε από την κουνιάδο του για την απαγωγή της ανηψιάς του.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport