“Ανυπεράσπιστα τα Εξάρχεια;”

Αφίσες στην περίμετρο της πλατείας αναγράφουν «Defend Exarchia» (Υπερασπίσου τα Εξάρχεια) και παραθέτουν απεικόνιση Kalashnikov, με κείμενο γραμμένο στα αγγλικά και τα αραβικά.

Κείμενο αναγνώστη του Nantiareport.gr μετά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια

“..Η πιο ιστορική γειτονιά της Αθήνας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει μετατραπεί σε γκέτο ανομίας και αποικία προερχόμενων από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Μαντήλες και μισόγυμνοι με μπουκαλια μπύρας στα χερια, σεντόνια σε μπαλκόνια κτηρίων- με ιδιοκτήτες που βρίσκονται (κυρίως) στο εξωτερικό- τελούν υπό κατάληψη. Δοσοληψίες ναρκωτικών, κλοπές από σταθμευμένα αυτοκίνητα και παραβατικότητα…..

Πρόσφατα εμφανίσθηκαν κολλημένες, αφίσες στην περίμετρο της πλατείας με τη φράση «Defend Exarchia» (Υπερασπίσου τα Εξάρχεια) με εικόνα ενός Kalashnikov, με κείμενο γραμμένο στα αγγλικά και τα αραβικά, σε κολώνες και καφαο σε πόρτες και τοίχους…..

Υπερασπίσου τα Εξάρχεια. Αλήθεια γιατί ανυπεράσπιστα τα Εξάρχεια;

Το πρωί μετά από τέσσερα χρόνια η Αστυνομία ειχε κόψει την κίνηση στην Σπύρου Τρικούπη και στους δρόμους που οριοθετούν τα Εξάρχεια. Αστυνομικοί έβγαλαν από δύο καταλήψεις 143(!) παρανομους αλλοδαπούς ενώ δυο κτήρια είχαν “αδειάσει”.. Ήταν η πρώτη φορά που Αστυνομικοί βρέθηκαν τόσο κοντά στην πλατεία εδώ και χρόνια..

Και λίγο πριν πέσει το φως της ημέρας, δύο ντουζίνες άτομα ; συγκεντρώθηκαν έξω από “αυτοδιαχειριζομενο στεκι” στη  Νοταρά να διαμαρτυρηθούν για την «αστυνομοκρατία της περιοχής». Αλληλέγγυοι με επιλεκτική ευαισθησία σε ουτοπική επανάσταση, που χρονια με την ανοχη την προηγούμενης κυβερνησης μας επέβαλλαν με βία  τις θέσεις τους για μια “υπεράσπιση” σε ιδέες του αντιεξουσιαστικού χώρου,  αξιώνοντας χώρα χωρίς σύνορα και  Πολιτείας χωρίς εφαρμογή Νόμων……

……αυτά έκαναν τα Εξάρχεια ανυπεράσπιστα……

Αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση. Εκκενώσεις κτηρίων και απομάκρυνση όσων η παρουσία δεν δικαιολογείται σε ακίνητα που παραμένουν κλειστά και αξιοποίηση νεοκλασικών κτηρίων επιβάλλεται πλέον να εφαρμοστεί από την Πολιτεία ……

…..τα Εξάρχεια δεν είναι ανυπεράσπιστα. Είμαστε εμείς που ζούμε σήμερα στα Εξάρχεια…….”

____________________

* στο κείμενο που συνοδεύει τις αφίσες που έχουν αναρτηθεί στα Εξάρχεια τις τελευταίες ημέρες, στα Ιρανικά (φαρσί), προτρέπουν  Μουσουλμανους σε ένοπλο αγώνα με διεύθυση για τους ενδιαφερόμενους αυτοδιαχειριζόμενο στέκι στην Τσαμαδού 19 .