Αντιδράσεις Αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών απο αντιεξουσιαστές

Η απρόκλητη επίθεση και ο ξυλοδαρμός του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου εχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις απο τους ενστόλους.

Screenshot_20160707-122729

Ακολουθούν σχόλια Αστυνομικών:

“Ακόμη μια φορά γίναμε θεατές μιας δολοφονικής επίθεσης εις βάρους συναδέλφων.
Ανεξαρτήτως βαθμού όλοι οι αστυνομικοί που συμμετέχουν σε μέτρα τάξης κάθε λογής πορείας ή εκδήλωσης θέτουν τον εαυτό του σε κίνδυνο, μιας και οι «έχοντες γνώση του αντικειμένου» γνωρίζουν ότι αυτά γίνονται ως άοπλη υπηρεσία.
Το απαρχαιωμένο σύστημα εκτέλεσης υπηρεσιών και μέτρων που δεν εννοούν να το συμβαδίσουν με την πραγματικότητα, δείχνει την αδιαφορία των κυβερνώντων μα και των εγκλωβισμό της φυσικής ηγεσίας.
Το copy paste των εκδηλώσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί, ο άμεσος επανασχεδιασμός των μέτρων για κάθε εκδήλωση ξεχωριστά με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια και το ωράριο του εργαζόμενου συναδέλφου μα και της διασφάλισης του χώρου στη συνέχεια, είναι ένα αίτημα που εδώ και χρόνια αν και ακούγεται μετά από άσχημα γεγονότα ποτέ δεν διεκδικήθηκε δυναμικά στις συναντήσεις με την εκάστοτε φυσική και πολιτική ηγεσία.
Αρνούμενος να μπω στην λογική του λάθους και της ευθύνης, ας διεκδικήσουμε από την αρχή να μπορούμε να κάνουμε την δουλεία μας με ασφάλεια προσπαθώντας να μειώσουμε ορατούς κινδύνους και τυχόν λάθη στον σχεδιασμό.
Κάθε ανθρώπινη ζωή είναι μοναδική και σεβαστή και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί απ όλους!”

*****

 “Πρέπει να τελειώνουμε με το θέμα και είναι απλό!Αυτοκέφαλη αστυνομία και δικαστικές αρχές.Απο την στιγμή που υπάρχει πολιτικός προιστάμενος και φοβάται το κόστος μιας απόφασης που μπορεί να δυσαρεστήσει πολλούς που βρίσκονται στην ανομία,δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει σωστή και δομημένη δουλειά.Δυστυχώς με αυτή την τακτική θα συνεχίσουμε να θρηνούμε συναδέλφους.Επιτέλους οι αξιωματικοί πρέπει να καταλάβουν το βάρος της ευθύνης που έχουν και να μην ενδιαφέρονται μόνο για το βαθμολόγιο τους”

*****

“Περαστικά στον Διοικητή και στον Αστυνόμο της Υποδ/νσης Τροχαίας Αττικής που χτυπήθηκαν από αντιεξουσιαστές.
Από τύχη δεν κτυπήθηκε και πρώην δημοτικός αστυνομικός της ίδιας υπηρεσίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που στέλνουν στο 401 τον συγκεκριμένο Διοικητή. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιεξουσιαστές κτυπάνε τροχονόμους. Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιεξουσιαστές κτυπάνε αυτούς που τους κλείνουν τους δρόμους για να απολαύσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα για συγκέντρωση και πορεία…”

*****