«Αντί της οφειλόμενης συγγνώμης, της επιβεβλημένης σιωπής, κάποιοι “συνάδελφοι Αστυνομικοί” έχουν θράσος..»

Με αφορμή το περιστατικό του ενστόλου με την ανθοδέσμη στα Εξάρχεια, το σχόλιο Ανθυπαστυνόμου ε.α. και τέως συνδικαλιστή, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μεταξύ των συναδέλφων του, και ο ίδιος επανήλθε με αναρτήσεις του

Το σχόλιο του Ανθυπαστυνόμου ε.α. Ανέστη Κελεσίδη, ο οποίος απέδωσε χαρακτηρισμούς στον ένστολο των ΜΑΤ, σε νεότερες αναρτήσεις επανέρχεται αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχθηκε από συναδέλφους του για την θέση που εξέφρασε δημόσια για το “μάδημα της ανθοδέσμης“.

Όπως παραθέτει ο Απόστρατος της ΕΛ.ΑΣ, «Αντί της … οφειλόμενης συγγνώμης. Αντί της… επιβεβλημένης σιωπής. Κάποιοι “συνάδελφοι Αστυνομικοί” με προσωπικά τους μηνύματα στο messenger έχουν το θράσος να με ψέξουν για τους … δημόσιους… αρνητικούς χαρακτηρισμούς που έκανα, για τον “συνάδελφο Αστυνομικό” , που κατέστρεψε την ανθοδέσμη που προοριζόταν για το μνημείο ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ. Κάποιοι…μπερδεύονται. Η άποψή μου δε διαμορφώθηκε.. χθες. Οι θέσεις και οι απόψεις μου, για όμοιες συμπεριφορές έχουν κατατεθεί και έχουν αποτυπωθεί εδώ και 30+ χρόνια στο ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ και τους ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ του συνδικαλιστικού μας κινήματος, που είχα την τιμή να αποτυπώσω γραπτά. Αλλά να το πάω και λίγο…μακρύτερα αυτή τη φορά.
Σε ποια… διελκυστίνδα έχουν…φυλακίσει κάποιοι “ένστολοι δικαστές” τη σκέψη τους, για να μη μπορούν να αποκοπούν από μια λογική να βλέπουν οτιδήποτε κινείται έξω απ το χώρο της προσωπικής τους λογικής ως εχθρό τους? Ζούμε μια… πραγματικότητα. Ελλείψει πραγματικών ηρώων κάποιοι … ηρωοποιούν τα θύματα. Δεν το κάνουν για να τα…τιμήσουν. Για τους ίδιους το…κάνουν. Για να τους…προσέξουμε. Ειδικά τα κόμματα , ψάχνουν -σκαρφίζονται-εφευρίσκουν τρόπους για να βρίσκονται διαρκώς στην επικαιρότητα.
Τυμβωρυχία και καπηλεία πάνω σε… τραγικά συμβάντα. Γιατί η δολοφονία ενός παιδιού είναι… τέτοιο συμβάν. Αν κάποιοι το έχουν στο μυαλό τους διαφορετικά έχει καλώς. Ας το κρατήσουν στο…μυαλό τους όπως θέλουν.
Εγώ, το κρατώ στο δικό μου με τις ίσες αποστάσεις που έχω ορίσει ως μέτρο για τη δική μου ζωή και λειτουργία. Και ο σεβασμός για μένα, απέναντι σε…νεκρούς είναι επιβεβλημένος, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ένα παιδί. Άλλο αν προσωπικά, διαφορετικά ορίζω την έννοια του…ήρωα.
Τι λοιπόν δεν καταλαβαίνετε ορισμένοι? 
Ποιος πρέπει να ντρέπεται για τη… συμπεριφορά του? Να τα βάλουμε όλα υπό την αίρεση της κρίσης του … κάθε αντίθετα σκεπτόμενου “ένστολου οργάνου”, που δε θέλει να καταλάβει ότι είναι … ένστολος υπάλληλος? Και να βλέπουμε συμπεριφορά…σερίφηδων της…ΑΓΡΙΑΣ ΔΥΣΗΣ? Έτσι θα πείσουν κάποιοι την κοινωνία? Και ποιος τους είπε ότι συμφωνεί μαζί τους η συντριπτική πλειοψηφία των σοβαρών και έντιμων συναδέλφων μας? Έτσι…ορίζετε κάποιοι τη…συναδελφική αλληλεγγύη?
Η συγγνώμη του δράστη και η ειλικρινής του μετάνοια-μεταμέλεια, πρέπει να εκφρασθεί δημόσια και με ταπεινότητα. Διαφορετικά είναι…ξένο σώμα στην ΕΛ.ΑΣ.
Υ.Γ.
Φαντασθείτε πόσο μεγάλο θα ήταν το κέρδος για την… Αστυνομία μας, αν αντί ο “συνάδελφος” καταστρέψει την ανθοδέσμη, την… απέθετε-κατέθετε… ευλαβικά στο σημείο της δολοφονίας του ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ».

Νωρίτερα ο συνταξιούχος Αστυνομικός και τέως συνδικαλιστής, είχε επιμείνει στην θέση του, «Φαντασθείτε πόσο μεγάλο θα ήταν το κέρδος για την… Αστυνομία μας, αν αντί ο “συνάδελφος” καταστρέψει την ανθοδέσμη, την… απέθετε-κατέθετε… ευλαβικά στο σημείο της δολοφονίας του ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ. Η κάθε πράξη έχει και τη διαβάθμισή της, ως προς τις συνέπειες που απορρέουν απ’ αυτή. Η αναφορά μου στη… χθεσινή ανάρτησή μου, στο ότι δεν έχει θέση στην Αστυνομία ο συγκεκριμένος, δεν έχει να κάνει με τη σοβαρότητα της πράξης ως προς τις πειθαρχικές της συνέπειες. Δεν προβλέπεται άλλωστε απ’ το Πειθαρχικό μας δίκαιο η ποινή της ΑΠΟΤΑΞΗΣ για τέτοιο παράπτωμα. Ηθικής τάξης είναι η συγκεκριμένη πράξη. Σε μια εποχή όπου χιλιάδες συναδέλφων υπερβάλλουν κατά πολύ εαυτούς, για να προσφέρουν στην κοινωνία, έρχεται μια πράξη ασέβειας να στιγματίσει το Σώμα.
Όσοι θέλουν και επιλέγουν να υπηρετούν στο Σώμα πρέπει να έχουν αποφασίσει ότι πρέπει με τη συμπεριφορά τους και το παράδειγμά τους να είναι… πρότυπα προς μίμηση. Ο Αστυνομικός είναι ο… καθρέφτης της κοινωνίας μας. Και θα τον ήθελα πιο… καθαρό. Μουντζούρες είναι όμοιες με τη συγκεκριμένη συμπεριφορές. Που απαξιώνουν στα μάτια της κοινωνίας ένα πραγματικά χρήσιμο κοινωνικό μηχανισμό, όπως είναι η Αστυνομία μας. Και σίγουρα αδικούν την συντριπτικά σωστή πλειοψηφία μας
».