Οι άνθρωποι της ασφαλείας του Ομπάμα σε αναμνηστικές φωτογραφίες

Η ζωή στην Αθήνα επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς μετά την αναχώρηση του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ώστε να συνεχίσει την τελευταία περιοδεία του στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Γερμανία.

Ρυθμοί που «διαταράχθηκαν» για σχεδόν δύο μέρες εξαιτίας των πρωτοφανών μέτρων ασφαλείας κάτω από τα οποία έζησε η πρωτεύουσα.

Πέρα από τους κλειστούς δρόμους, τους χιλιάδες Έλληνες αστυνομικούς και τους αμερικανούς πράκτορες που ακολουθούσαν κατά βήμα τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αυτό που δεν έδειξαν οι κάμερες ήταν οι δεκάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων, τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ελλάδος που ήταν ακροβολισμένοι σε σημεία από όπου θα περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Ομπάμα. 

Σίγουρα δεν τους είδαμε, αλλά ήταν σε ταράτσες, πίσω από κλειστά παράθυρα αλλά και σε σημεία που ουδείς μπορούσε να φανταστεί.

Ειδικά εκπαιδευμένοι και εξοπλισμένοι με ό,τι πιο σύγχρονο, συνεργάστηκαν άψογα τόσο κατά το διάστημα που ο Μπάρακ Ομπάμα βρισκόταν στη χώρα μας, όσο και πριν έρθει στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης και της «διερεύνησης» κάθε πιθανού και απίθανου ενδεχομένου.

Λίγο μετά την αναχώρηση του Προέδρου των ΗΠΑ και αφού ήδη το Air Force One είχε απογειωθεί και η αποστολή τους είχε λήξει, φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί σε μια αναμνηστική φωτογραφία.

Mάλιστα, πόζαραν εμπρός από το «τέρας», το θωρακισμένο αυτοκίνητο του Προέδρου με όλον τους τον εξοπλισμό και δέχτηκαν να αποτελέσουν και μέρος slefies φωτογραφιών που πολλοί από τους δημοσιογράφους που κάλυπταν την αναχώρηση του Μπάρακ Ομπάμα ζήτησαν να βγάλουν μαζί τους.

 ____________
*pronews.gr