“Ανοιχτή πρόσκληση” για δημοσιογραφική κάλυψη του Τόσκα σε περιοδεία στην Ειδομένη

Ανεβαίνει ο αναπληρωτης Τόσκας για επιθεώρηση στην Ειδομενη και ανακοινώνει ότι ειναι δυνατη η κάλυψη απο τα ΜΜΕ.

image

Ενημέρωση (26/05) προς του διαπιστευμενους συντάκτες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι “ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συνοδευομενος από τον αναπληρωτή ΓΓ Τζανέτος Φιλιππάκο και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αντιστρατηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα θα μεταβεί στην Ειδομένη. Δυνατή η Δημοσιογραφική κάλυψη”.

image
Ειδομένη (25/05)

Μέχρι προχθές (24/05) οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης του αυτοσχεδίου καταυλισμού στην Ειδομένη η πρόσβαση στους δημοσιογράφους είχε απαγορευτεί. Ενώ πρόσβαση είχε μόνο η Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ) και το ΑΠΕ-ΜΠΕ τα οποία και διέθεταν σε όλα τα ΜΜΕ βιντεοληπτικό υλικό και φωτογραφίες. Δημοσιογράφοι και ξένοι ανταποκριτές είχαν απομακρυνθεί σε απόσταση χιλιόμετρα μακριά.

image

Σήμερα και ενώ το μόνο που έχει μείνει στη Ειδομένη είμαι το “βαγόνι της ηδονής”… που τίποτε δε θυμίζει τις εικόνες μέχρι και χθες το βράδυ (25/05) οπότε και “εξαφανίστηκαν οι επενδυτές” από τον αυτοσχέδιο καταυλισμό, θέλουν για να φωτογραφηθούν στην περιοχή, την παρουσία των δημοσιογράφων..

image

Δημοσιογραφία δεν είναι να πηγαίνεις και να ρωτάς όπου σε καλούν, και ότι θέλουν, αλλά να βρίσκεσαι εκεί που ειναι σε εξέλιξη τα γεγονότα να καταγράφεις τις εξελίξεις και να ρωτάς όσα πρέπει να ξέρει η κοινή γνώμη… Να καταγράφεις τα δημόσια, διαφορετικά κάνεις Δημόσιες Σχέσεις…

Νάντια Αλεξίου.