Άνω Λιόσια: Συνελήφθη Ρομά με ένταλμα- Με κλεμμένο όπλο αστυνομικού πυροβόλησε κατά οχήματος και σε απόπειρα διαφυγής εμβόλισε περιπολικό

Σε βάρος του 24χρονου Ρομά είχε εκδοθεί ένταλμα καθώς είχε ταυτοποιηθεί ως δράστης σε ένοπλο επεισόδιο με κλεμμένο όπλο αστυνομικού και κατά την διαφυγή του εμβόλισε περιπολικό

Συνελήφθη από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, δυνάμει εντάλματος στα στοιχεία του, 24χρονος Ρομά ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως δράστης σε εμπρόθετο ένοπλο επεισόδιο και εμβολισμό υπηρεσιακού οχήματος της ΕΛΑΣ σε προσπάθεια να διαφύγει καταδίωξης. Ο Ρομά, βαρύνεται με τις κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων.

Σε συνέχεια μεταξύ τους αντιπαράθεσης, ο 24χρονος Ρομά, το βράδυ της Πέμπτης (13/04) πυροβόλησε 32χρονο ομόφυλό του εντός οχήματος στο οποίο επέβαιναν επίσης η σύζυγος και τα δυο ανήλικα παιδιά τους, όταν τους εντόπισε στα Άνω Λιόσια. Το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Ρομά, εντοπίσθηκε από όχημα της Ασφάλειας εν κινήσει στη Λ.Φυλής, και στην προσπάθειά του να διαφύγει, εμβόλισε το συμβατικό περιπολικό.

Όπως προέκυψε κατά την προανακριτική έρευνα, ο 24χρονος Ρομά είχε θεωρήσει τον 32χρονο ομόφυλό του, υπεύθυνο για επίθεση με «τυφλά πυρά» στην οικία 28χρονου συνεργού του. Ο 32χρονος Ρομά είχε συλληφθεί την επόμενη της ένοπλης επίθεσης στο όχημά του (14/04) για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Από βαλλιστική εξέταση, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ, είχε προκύψει ταυτοποίηση για το όπλο που χρησιμοποίησε ο 24χρονος Ρομά με υπηρεσιακό πιστόλι αστυνομικού για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή μετά από διάρρηξη στο διαμέρισμά του- τον περασμένο Ιανουάριο .

Ο 24χρονος Ρομά μετά τη σύλληψή του και την ομολογία του, υπέδειξε το σημείο  κοντά στο σπίτι του, όπου είχε αποκρύψει το κλεμμένο όπλο του αστυνομικού, το οποίο και παρελήφθη από κλιμάκιο της ΥΑΔΑ. Σε βάρος του Ρομά σχηματίσθηκε δικογραφία και παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.