Ανησυχία για τις “72 ώρες”!- Άλλη μια ψευδής είδηση ή διαδικτυακή επινόηση έφηβης Γαλλίδας;

Ανήλικοι “χάνονται”, χωρίς να αφήσουν ίχνη για 12, 24 ή 72 ώρες χωρίς προφανή λογο ή αιτιολογηση για την “εκούσια” φυγή. Οι «72 ώρες», ή «Game of 72», έχει προκαλέσει προβληματισμό και έντονη ανησυχία σε γονείς και Αρχές.

Σύμφωνα με το safer-internet.gr, το ιδιότυπο “διαδικτυακό κρυφτούλι” έχει προκαλέσει ανησυχία στις διωκτικές αρχές χωρών της Ευρώπης, και πρόσφατα η “μόδα” έφτασε και στη χώρα μας, με στους τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να εξετάζει τη μεταφορά του και στη χώρα μας.
Η ταυτόχρονη εξαφανίση δύο ανήλικων -15άχρονης και 17άχρονου- στην Αττική χωρίς προφανή λόγο από το οικογενειακό τους περιβάλλον και μάλιστα ταυτόχρονα.
Οι γονείς των παιδιών ανήσυχοι από την απουσία των παιδιών τους και κατήγγειλαν την εξαφανίση στην ΕΛ.ΑΣ Από το προφίλ που διατηρούν στο Facebook οι δυο έφηβοι, κατάφεραν τελικά να τους εντοπίσουν.
Το γεγονός ότι κανένα από τα δύο παιδιά δεν εξήγησε τόσο στους γονείς όσο και στους αστυνομικούς τους λόγους της εξαφάνισης, αφήνει “περιθώρια” για όλα τα ενδεχόμενα.
Πρόσφατα στη Γαλλία η εξαφάνιση 13άχρονης η οποία “χάθηκε”για τρεις μέρες, χωρίς προφανή λόγο, και επέστρεψε καλά σπίτι της, σύμφωνα με την Mirror, ήταν η αιτιολόγηση τηε έφηβης στις Αρχές, ώστε να δικαιολογήσει την ενέργεια της. Ωστόσο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε συνάντηση με άτομο, για το διάστημα που απουσίαζε από το σπίτιέγινε γνωστό το ριψοκίνδυνο παιχνίδι. Ωστόσο, και ο Γάλλος εισαγγελέας οποίος ερεύνησε την υπόθεση αποφάνθηκε ότι δεν πρόκειται για εξαφάνιση ως.. παιχνίδι. Ενώ δεν υπάρχουν αποδείξεις για το αν όντως έχει βάση, καθώς δεν αποκλείεται η «εικονική απόδραση» να εξελιχθεί στον πραγματικό κόσμο των εφήβων.
Σε άλλη περίπτωση, στο Essex της Βρετανίας (07/05) καταγράφονται άλλες δύο περιπτώσεις εξαφάνισης ανηλίκων που αρχικά τα δημοσιεύματα έκαναν αναφορά στις «72 ώρες», ή «Game of 72», ωστόσο η αστυνομία τα διέψευσε.
Ενώ η Washington Post συμπεριέλαβε το παιχνίδι «72 ώρες», ή «Game of 72» στην κατηγορία των ψευδών ειδήσεων (hoax).

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport