Ανήρτησε απόρρητο έγγραφο του ΥΠΕΞ ο Ρουβίκωνας στο διαδίκτυο

Έγγραφο του υπουργείο Εξωτερικών με διαβάθμιση “απορρήτου” και ημερομηνία 26/7/2016 ανήρτησε στο διαδίκτυο η συλλογικότητα του Ρουβίκωνα.

wp-1467982911554.jpg

Η διαρροή απόρρητου εγγράφου με διαβάθμιση “απορρήτου”, το οποίο ανήρτησε σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου η συλλογικότητα Ρουβίκωνας προβληματίζει την πολιτική και φυσικη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ  Σύμφωνα με πηγρε του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η διαρροή προερχεται ειτε  από το Μέγαρο της Λεωφόρου Κατεχάκη είτε από το Υπουργείο Εξωτερικών, και στις δυο περιπτώσεις- ωστόσο- η ανησυχία είναι εντονότατη.

Το απόρρητο έγγραφο του Υπουργείο Εξωτερικών φέρει ημερομηνία 26/7/2016 -της περασμένης Τρίτης- και την αναρτηση πραγματοποίησε η συλλογικότητα Ρουβίκων, μετά την επίθεση με μπογιές στο κτηριο της τουρκικής πρεσβείας μέλη της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα.

upl57a036841a4db

Η τουρκικη πρεσβεία με έγγραφο και την ένδειξη «ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ» το οποιο κοινοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών και στον αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζητεί «από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας να μεσολαβήσει στις Ελληνικές Αρχές, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη, να εμποδιστεί η επανάληψη τέτοιας επίθεσης στο μέλλον και να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας για τις Τουρκικές διπλωματικές και προξενικές αποστολές στην Ελλάδα και άλλους φορείς τουρκικών συμφερόντων, που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Το έγγραφο χαρακτηρίζεται γνήσιο ενω σημειώνεται οτι έγγραφα με διαβάθμιση “απορρήτου” διαβιβάζονται χέρι με χέρι, είτε ταχυδρομικά με διαδικασίες υψίστης ασφαλείας. Ενω σηνειωνεται απο ανωτατες πηγες της Λ.Κατεχακη, οτι “η δημοσίευση του εγγραφου, εκθέτει σε διπλωματικό και όχι μόνο επίπεδο”.

Ερευνα εχει διεξαχθεί στο προσωπικο και στις εδρες των υπηρεσιών που είχαν πρόσβαση στο έγγραφο, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο έγινε η διαρροή.

Κείμενο ανακοίνωση ανήρτησε η συλλογικότητα Ρουβίκωνας για τη σύλληψη μελους της μετά την επίθεση στην Τουρκική Πρεσβεία

“Την Τρίτη , 26 Ιουλίου, το μεσημέρι, 15 σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν με μπογιές στο κτήριο της Τουρκικής Πρεσβείας. Την ώρα της παρέμβασης, τουλάχιστον 12 αστυνομικοί βρίσκονταν πέριξ του κτηρίου. Η ομάδα που πραγματοποίησε τη δράση, διέφυγε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η Τουρκική Πρεσβεία βρίσκεται στην καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή των Αθηνών, αφού σε μικρή απόσταση, βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου και η Προεδρική κατοικία. Ειδικότερα, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, είχαν ληφθεί επιπλέον μέτρα φύλαξης. Μετά την παρέμβαση και από την στιγμή που δεν πραγματοποιήθηκε καμία σύλληψη (παρά μόνον προσαγωγές ασχέτων περαστικών), η Τουρκική Πρεσβεία ζήτησε επιτακτικά, λίγη ώρα μετά την παρέμβαση, μέσω κατεπείγοντος μηνύματος προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, τη δίωξη και τιμωρία των μελών μας.

Σε αλλο σημείο του εγγράφου, οι συντάκτες του κειμένου, προσθέτουν: “Είναι χαρακτηριστικό , ότι λίγο μετά την παρέμβαση, στελέχη της Πρεσβείας, με αφορμή ένα σπασμένο παράθυρο του κτηρίου από μπουκάλι με χρώμα, έλεγαν ότι χρησιμοποιήθηκαν και άλλα μέσα(εννοώντας όπλα), αφού το τζάμι ήταν αλεξίσφαιρο και δεν γινόταν να σπάσει από ένα μπουκάλι!Έχοντας δημιουργηθεί ένα βαρύ κλίμα μεταξύ της Πρεσβείας και του Υπουργείου Προ.Πο,το Υπουργείο Εξωτερικών ζητά από το δεύτερο,με τη σειρά του,τη λήψη μέτρων φύλαξης και επαγρύπνησης για την ασφάλεια της Πρεσβείας, όπως φαίνεται στο σχετικό σκαναρισμένο αίτημα-μήνυμα που φαίνεται στο πάνω μέρος του παρόντος κειμένου, με τη χαρακτηριστική ένδειξη-διαβάθμιση “Απόρρητον, Αμεσης επίδοσης”.

Κατόπιν τούτων,δρομολογήθηκαν από την ΕΛΑΣ, οι απαιτούμενες κινήσεις για να εμφανίσουν έστω και μια σύλληψη από το βίντεο των καμερών της Τουρκικής Πρεσβείας “αναγνωρίσθηκε” από δυο αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, ο σύντροφος Γεώργιος Καλαϊτζίδης,από το σωματότυπο και τις κινήσεις του, επειδή τον είχαν δει παλαιότερα “δια ζώσης” στην Υπηρεσία τους (!).

Η συνέχεια γνωστή…Με μια εκτεταμένη επιχείρηση στο λεκανοπέδιο της Αττικής, η ΕΛΑΣ, όπως οι ίδιοι αναφέρουν , τρέχοντας να προλάβουν τον χρόνο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνέλαβαν το σύντροφο στο Μαρούσι, το απόγευμα της επόμενης μέρας. Το αστείο της υπόθεσης , είναι ότι από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στην παρέμβαση, δεν έγινε καμία αναγνώριση των δραστών για αυτό επιστρατεύτηκαν πάλι άτομα της Κρατικής Ασφάλειας. Φυσικά δεν μας κάνει εντύπωση, το γεγονός αυτό. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο ίδιος σύντροφος, είχε βρεθεί κατηγορούμενος σε ανακριτή μαζί με άλλα 2 μέλη μας, από ανώνυμο τηλεφώνημα στη ΓΑΔΑ που τον κατονόμαζε ως “αρχηγό της ομάδας”, η οποία πραγματοποίησε απαγωγή στα Εξάρχεια!

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, αρκεί ένα τηλεφώνημα και η αναγνώριση της κινησιολογίας σε ένα βίντεο, για να βρίσκονται σύντροφοι κατηγορούμενοι και να φορτώνονται με δίκες. Ειδικά βέβαια όταν οι εγκληματίες υπάλληλοι του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας, τραβάνε το αυτάκι των εληνικών Αρχών. Στη δίκη που ξεκίνησε την Πέμπτη, έγινε αυτό που γίνεται σε όλες τις δίκες του Ρουβίκωνα. Εμείς να ζητάμε να δικαστούμε και για να υπερασπιστούμε πολιτικά την πράξη αλλά και για να αποδομήσουμε το κατηγορητήριο. Η έδρα από την άλλη να αρνείται κατηγορηματικά και να αναβάλλει την υπόθεση”, αναφέρουν μεταξυ αλλων τα μέλη της συλλογικότητας του Ρουβίκωνα στο κειμενο τους.