Ανήλιο Ζαχάρως: Τίμησαν τη μνήμη του Αγροφύλακα Γ.Σιορδίνη (VIDEO)

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αδικοχαμένου Αγροφύλακα Γιάννη Σιορδίνη από το Ανήλιο Ζαχάρως, ο οποίος εχασε τη ζωη του εν ώρα καθήκοντος στις φονικές πυρκαγιές του 2007.

Γιάννης Σιορδίνης,2007

Στην κεντρική πλατεία του Ανηλίου, η οποία φέρει πλέον το όνομα του Γ.Σιορδίνη, παρέστησαν στην τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής του αποδίδονταν φόρο τιμής στον συμπολίτη τους, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του για να σώσει τους συνανθρώπους του.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο καθηγητής Πανεπιστημίου, Χάρης Λαμπρόπουλος, ο οποίος συνδεόταν με βαθιά και πολύχρονη φιλία με τον αείμνηστο Γιάννη Σιορδίνη.

«Εννιά χρόνια μετά η μνήμη παραμένει ζωντανή και είμαστε εδώ για να αποτίσουμε φόρο παντοτινής τιμής σε έναν άξιο συμπολίτη μας, σε ένα γνήσιο τέκνο του χωριού μας, που τόσο το αγαπούσε και δεν το εγκατέλειψε ποτέ, σε έναν πραγματικό ήρωα που στις επάλξεις της ανθρωπιάς, της ευαισθησίας του καθήκοντος κατέθεσε την ψυχούλα του. Το τίμημα υπέρογκο και ανυπολόγιστο…», τόνισε με δάκρυα στα μάτια ο κ.Λαμπρόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «με τον Γιάννη μοιραστήκαμε σκέψεις, αγωνίες για τη ζωή και το μέλλον και κάναμε πολλά και αθώα πράγματα μαζί που έδεσαν τη φιλία μας και τη διατήρησαν αλώβητη στο διάβα και τη φθορά του χρόνου».

 

Στη τελετή παρεστησαν ο Δήμαρχος Ζαχάρως-Φιγαλείας, Νίκος Φάμελος, ο πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου Ζαχάρως, Αν. Λαμπρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Αθηνά Γαλάνη, Παναγιώτης Γκόγκας, Δημήτρης Κόσσυφας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κ.Αλεξανδρόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος και πλήθος δημοτικών συμβούλων, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, κ.ά.

Την προτομή του Γιάννη Σιορδίνη φιλοτέχνησε η γλύπτρια Θέλξη Θεοχάρη και τα αποκαλυπτήρια τελεσαν ο γιος του Γιάννη Σιορδίνη, Γιώργος, και ο πρόεδρος της ΤΚ Ανηλίου, Μιχ. Φλέσσας.
__________
*Παναγιώτη Φωτεινόπουλου