Αναζητούν τη “λησταρχίνα” του Σωτηρία, στα άτομα του ένοπλου αντάρτικου πόλης.

Την “λησταρχίνα” με την ξανθιά περούκα και τα γυαλιά αναζητούν οι Αστυνομικοί, ενώ στις έρευνες συμμετέχει και το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο.

Τη γυναίκα, η οποία με απειλή όπλου, και “μεταμφιεσμένη”, απέσπασε (25/06) 125.000 ευρώ, απο το ταμείο του υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται στο νοσοκομείο Σωτηρία, στον Χολαργό, αναζητούν οι Αρχές. Για τις έρευνες, ενημερώνεται και το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, ενώ εξετάζεται αν πρόκειται για τη γυναίκα, η οποία με την ίδια μεταμφίεση, είχε ληστέψει στις 13 Μάιου 2015, τραπεζικό κατάστημα στην Πεντέλη από το οποίο είχε αποσπάσει 5.000 ευρώ.

Ωστόσο, διαρρέεται απο Αστυνομικές πηγες, ότι από την ανάλυση ανάλυση των βίντεο παρατηρούνται διαφορές στο σωματότυπο των δύο γυναικών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η γυναίκα η οποία λήστεψε το υποκατάστημα της τράπεζας στο νοσοκομείο Σωτηρία, “έδειξε” εντυπωσιακές επιχειρησιακές δυνατότητες. Παρέμεινε στο υποκατάστημα περίπου 15 λεπτά και περίμενε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, ενώ με χαρακτηριστική ψυχραιμία καθησύχαζε τους πελάτες της τράπεζας. Για τους ίδιους λόγους, Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, εξετάζουν και το ενδεχόμενο η μεταμφιεσμένη γυναίκα, να είναι η επικηρυγμένη καταζητούμενη σύντροφος του κατάδικου τρομοκράτη, Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα. Σε πρόσφατο κείμενο το οπιο ανήρτησε σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ελεύθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή τη δικη για δράσεις του Επαναστατικού Αγώνα, διαφαίνεται στο κείμενο της, “απόγνωση” ενώ δεν παραλείπει να “περνάει” μηνύματα στο έγκλειστο σύντροφό της

Με τα χρήματα τα οποία απέσπασε η “λησταρχίνα”, επιβιβάστηκε σε όχημα -το οποίο διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί από την περιοχή του Γκύζη- στο οποίο ανέμενε συνεργός της, το οποίο εντοπίσθηκε καμένο στην οδό Αναπαύσεως, στου Παπάγου.

Στη ληστεία στο τραπεζικό υποκατάστημα της Πεντέλης, πριν -σχεδόν- από 40 ημέρες, η γυναίκα η οποία εισέβαλλε με παραποιημένα τα χαρακτηριστικά της με περούκα και γυαλιά, στο υποκατάστημα της τράπεζας και όταν έφτασε η σειρά της για το ταμείο, με την απειλή όπλου, απάιτησε τα χρήματα του ταμείου. Με -περίπου – 5.000 ευρώ ως λεία, διέφυγε πιθανόν με μοτοσικλέτα που ανέμενε συνεργός της. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκφράζουν την εκτίμηση, ότι η παρουσία των δύο γυναικών,με κοινά χαρακτηριστικά μεταμφίεσης, «σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα,-παρά τις διαφορές στον τρόπο δράσης- δεν είναι τυχαία. Αν δεν πρόκειται για κάποια που “αντέγραψε” τη μεθοδολογία, ύποπτες είναι η Πόλα Ρούπα, η γυναίκα της ΟΛΑ των “Διστομιτών” χωρίς να αποκλείεται πρόσωπο που εισάγεται με ρόλο στο χώρο του ποινικού «αντάρτικου πόλης». Στο “μικροσκόπιο των ερευνών” έχουν τεθεί τα στοιχεία και οι καταθέσεις για τη ληστεία η οποία σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2012, σε τραπεζικό υποκατάστημα στη Ντάπια στις Σπέτσες, στην οποία συμμετείχε μεταξύ των πέντε δραστών, γυναίκα συνεργός τοςυ. Όπως προέκυψε κατά τις πρόσφατε έρευνες για τη δράση των «ληστών του Διστόμου», είχε προσδιορισθεί γυναικεία παρουσία.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport