Αναζητήσεις για τον αλλοδαπό πελάτη με … “αδυναμία” στα χρυσά ρολόγια

Επισκέφθηκε τρία επώνυμα κοσμηματοπωλεία στους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και έκλεψε χρυσό ρολόι, μεγάλης αξίας

Τα επώνυμα κοσμηματοπωλεία τής Βουκουρεστίου και της Διονυσίου Αεροπαγίτου, είχε επισκεφτεί ο αλλοδαπός με την Αγγλική εκφορά λόγου πριν καταφέρει να εξαπατήσει και αποσπάσει ρολοι αξίας €38.000 από κοσμηματοπωλείο στη “σκιά της Ακρόπολης” μπροστά στον υπάλληλο εξυπηρέτησης πελατών .

Το μεσημέρι της Πέμπτης (17/11-12.00) ο αλλοδαπός, ηλικίας περίπου 45ετων, παρουσιάστηκε ως πελάτης στο κοσμηματοπωλείο στην οδό Διονυσίου Αεροπαγίτου. Με “σπαστά” Αγγλικά, ζήτησε από τον υπάλληλο να του επιδείξει χρυσά ρολόγια, όταν επιχείρησε να βάλει στην τσέπη του ακριβό ρολόι, καθώς έγινε ωστόσο αντιληπτός, με το πρόσχημα ότι θα μεταβεί στην τράπεζα να κάνει ανάληψη χρημάτων και θα επιστρέψει να ολοκληρώσει την αγορά, αποχώρησε από το κοσμηματοπωλείο.

Την επόμενη ημέρα (18/11) ο ίδιος δράστης και πάλι ως πελάτης επισκέφθηκε κοσμηματοπωλείο στην οδό Βουκουρεστίου. Ζήτησε από τον υπάλληλο να δει χρυσό ρολόι επωνύμου οίκου, ωστόσο όταν ενημερώθηκε ότι δεν είναι ετοιμοπαράδοτο, αφού παρέμεινε για λίγο στο χώρο αποχώρησε ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε σε αλλο κοσμηματοπωλείο στον ίδιο δρόμο.

Κατά την επιδειξη από τον υπάλληλο ρολογιού επώνυμης ωρολογοποιίας έλαβε  στην τσέπη του ρολόι αξίας €38.000 και πάλι προφασιζόμενος ότι θα μεταβεί στην τράπεζα για να εκταμιεύσει χρήματα και θα επιστρέψει να ολοκληρώσει την αγορά του ρολογιού, εγκατέλειψε το κοσμηματοπωλείο.

Όταν ο υπάλληλος προχώρησε στην επανατοποθέτηση των ρολογιών στις προθήκες τους,  αντιλήφθηκε την κλοπή. Ενημέρωσε τον υπεύθυνο και από τις κάμερες είδαν τον τρόπο κλοπής του ρολογιού. Με ενημέρωση της Ασφάλειας, και καταγγελία για την κλοπή την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Διαρρηκτών της Ασφάλειας .