Αναζητήσεις για κρατούμενο δραπέτη από τα Δικαστήρια- Αστυνομικός συνοδός αμέλησε να τον χειροπεδήσει

Με 28 κρατούμενους η μεταγωγή στα Δικαστήρια της Ευελπίδων από την οποία απέδρασε κρατούμενος όταν ο Αστυνομικός συνοδός πήγε για νερό και άφησε χωρίς χειροπέδες τον κρατούμενο.

Nantiareport.gr_Drapetis_elas20180715_191841

Ο 42άχρονος Γεωργιανός Zirakadze Avtandil, σύμφωνα με πληροφορίες απο Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, είχε συλληφθεί απο ΔΙΑΣ το Σάββατο (14/07) και ήταν κρατούμενος στο ΤΑ Φαλήρου. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου παραπέμφθηκε με τη σχετική δισκογραφία να μεταγχθεί ενώπιον του Εισαγγελέα (15/07)

Η μεταγωγή σύμφωνα με τους Αστυνομικούς στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (15/07) αριθμούσε 28κρατούμενους

Ο Αστυφύλακας, στην ευθύνη του οποίου ήταν ο 42άχρονος Γεωργιανός Zirakadze Avtandil, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες Αστυνομικές πηγές του Nantiareport.gr, είχε αφαιρέσει τις χειροπέδες ενώ περίμεναν για ακρόαση. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των δυσάρεστων συνθηκών στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, ο Αστυνομικός πήγε για νερό (15/07-14.50) και αμέλησε να χειροπεδήσει τον κρατούμενο, ενώ οι συνάδελφοί του οι οποίοι συμμετείχαν στη μεταγωγή, είχαν την ευθύνη άλλων (27) κρατουμένων. Οταν ο Αστυφυλακας επέστρεψε, διαπίστωσε την απόδραση του κρατούμενου και ενημέρωσε την Υπηρεσία του και άμεσα δόθηκαν αναζητήσεις.

Για το περιστατικό καταθέσεις λαμβάνει το Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.