Ανάβυσσος: Το "τροχαίο" η σύλληψη και η ομολογία, "είμαι ο Χριστόδουλος Ξηρός".

Για ένα χρόνο (05/01 2014) ο κατάδικος τρομοκράτης, ο “Μανώλης” της 17Ν, επικηρυγμενος για 1εκτ.ευρώ, ήταν καταζητούμενος για την ΕΛΑΣ. Το μεσημέρι (03/01-14.30) εντοπίσθηκε και κρίθηκε μικρού επιχειρησιακού ρίσκου και πραγματοποίησαν το Αντιτρομοκρατικο επιτελείο, επιχείρηση σύλληψης του.

image

Τρεις περίπου μήνες ο δραπέτης τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, είχε καταφύγει στο οίκημα στην Ανάβυσσο Πληροφορία προς την Αντιτρομοκρατική από πηγή που κρίθηκε αξιόπιστη, ανέφερε την παρουσία « άνδρας που κυκλοφορεί με ποδήλατο στην περιοχή και μοιάζει με τον Χριστόδουλο». Ο πληροφοριοδότης εξετάσθηκε, κρίθηκε αξιόπιστος και οργανώθηκε επιτήρηση για τη σύλληψη του δραπέτη επικηρυγμένου τρομοκράτη.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (03/01-14.30)το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο με εικονικό τροχαίο στη διαδρομή του Χριστόδουλου Ξηρού, προκειμένου να προχωρήσουν στη σύλληψή του. «Ναι εγώ είμαι ο Χριστόδουλος Ξηρός. Τελείωσε.» Με αυτή τη φράση, στους Αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, “έκλεισε” το χρόνο της ελευθερίας που είχε επιλέξει με την εθελούσια διαφυγή του, κατά τη 8 ήμερη άδεια που είχε λάβει την πρώτη ημέρα του 2014.
image

Στην κατοχή κατά τη σύλληψη του δραπέτη τρομοκράτη, κατασχέθηκε πιστόλι με 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και 1 στη θαλάμη, έτοιμος να πυροβολήσει.

Παράλληλες έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη σε Λουτράκι Αίγιο και Β.Ελλάδα, προς αναζήτηση ατόμων του “περιβάλλοντος Ξηρού” καθώς και σε περιοχές της Αθήνας.
Σε δήλωση του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι «ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι διαρκής και επίπονος». Ερωτηθείς σχετικά με τις αιτιάσεις ότι η σύλληψη Ξηρού μπορεί να σχετίζεται με την προεκλογική περίοδο απάντησε ότι «η ΕΛ.ΑΣ. έχει συλλάβει τους τελευταίους 8 μήνες τον Μαζιώτη, τον Σταμπούλο και τώρα τον Ξηρό». Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, συνεχάρη το ένστολοπροσωπικό.
image

Ενώ απο τη θεση του ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, προσδιόρισε επικείμενο χτύπημα που προετοιμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός.
image

Ενώ και ο John Kitmmer, μέσω Twitter, συνεχάρη τις Ελληνικές Αρχές για τη σύλληψη του δραπέτη επικηρυγμένου τρομοκράτη, Χριστόδουλου Ξηρού.

O Χριστόδουλος Ξηρός, έπειτα από “ρεβεγιόν” με τα μέλη της ΣπΦ μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, παραμονή Πρωτοχρονιάς, για το οποίο 11 Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ και η Διευθύντρια των Φυλακών μετακινήθηκε από τη θέση της, είχε λάβει-την 7 η κατά σειρά- άδεια εννέα ημερών την 1η Ιανουαρίου του 2014, κατά τη διάρκεια της οποίας έπρεπε να παρουσιάζεται καθημερινά στο αστυνομικό τμήμα. Ως διαμονή, είχε δηλώσει την Καλλικράτεια της Χαλκιδικής, γιατί εκεί βρίσκεται το σπίτι της αδελφής και των γονιών του.

Παραμονή των Φώτων έδωσε το παρών, ωστόσο ανήμερα (06/01) δεν εμφανίστηκε ως όφειλε και σήμανε την κινητοποίηση της Αστυνομίας, με την παραβίασης άδειας του, κρίθηκε δραπέτης.

Στις 20 Ιανουαρίου, “εμφανίζεται” με βίντεο- μανιφέστο και επιστολή, σε διαδικτυακο ιστότοπο ελεύθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο είχε προαναγγείλει “νεό αντάρτικο πόλεων”, απειλώντας πολιτικά πρόσωπα και ΜΜΕ.

Είχε καταδικαστεί (2002) για 33 τρομοκρατικές ενέργειες ως μέλος της 17Ν, σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή σε 6 δολοφονίες, εκρήξεις, ληστείες και συμμετοχή στην οργάνωση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport