Αναβολή του ντέρμπι- Επεισόδια έξω από το γήπεδο της Λ.Αλεξάνδρας- Τραυματίες Αστυνομικοί

Επεισόδια στο γήπεδο του ΠΑΟ. Προσαγωγές και συλλήψεις οπαδών. Απόφαση για διακοπή του αγώνα με αφορμή ρίψη φωτοβολίδας. Τρεις τραυματίες Αστυνομικοί.wpid-received_734363546664185_wm.jpg

Τρεις τραυματιες Αστυνομικοί. Ενας σοβαρά – εκτός κινδύνου- από καρέκλα στο κεφάλι κατα την υπηρεσία μέτρων μέσα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής στον Τομέα Μέτρων, βρισκόταν έξω από τη Θύρα 12, όταν οπαδός τον χτύπησε στο κεφάλι με κάθισμα το οποίο είχε αποσπάσει από τις κερκίδες. Ο Αστυνομικός έχασε τις αισθήσεις του και σωριάστηκε στο έδαφος, και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο 401ΣΝ όπου και νοσηλεύεται. Ένας ακόμα Αρχιφύλακας των ΜΑΤ κι ένας Αστυφύλακας με ελαφρά τραύματα, χωρίς καμία ανησυχία νοσηλεύονται στο 401ΣΝ.

ΟΣΦΠ_κροτιδα

Ύστερα από ρίψη φωτοβολίδας (21/11-18.05) κατά την έξοδο στον αγωνιστικό χώρο της ομάδας του Ολυμπιακού, αποφασίστηκε (21/11-19.50) με εντολή, μετά από έλεγχο στο χώρο του γηπέδου, να διακοπεί το ντέρμπι. Σύμφωνα με πληροφορίες αθλητικών συντακτών, ενώ επικρατούσε απόλυτη ηρεμία, αποφασίστηκε η διακοπή του αγώνα, καθώς σημειώνουν είχε προηγηθεί η αναφορά του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού για τη ματαίωση του ντέρμπι, απόφαση την οποια επικύρωσε ο διαιτητής και παρατηρητής του αγώνα.

wpid-received_734363573330849_wm.jpg

Ακολούθησε (21/11-20.15) εκκενωση του γηπέδου, με εκτεταμμένα επεισόδια, ρίψεις κροτίδων, και φωτοβολίδων, πετροπολεμος από τους θερμοαιμους οπαδούς και χρήση χημικών και κρότου λάμψης από τους Αστυνομικούς. Διμοιρίες έχουν αναπτυχθεί στο ΜΕΤΡΟ προς αποτροπή μετακίνησης ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια, να καταφύγουν στους χώρους του σταθμού.

ΠΑΟ_ΟΣΦΠ
(21/11-22.00) Δεκαεξι συλλήψεις κατά τη διαδικασία εκκένωσης του γηπέδου ενώ δεκαδες προσαγωγές (γινεται αναφορά ότι ο αριθμός έχει ξεπεράσει τις 50) με τα άτομα να εχουν οδηγηθεί στο τμήμα αντιμετώπισης αθλητικής βιας της Ασφάλειας Αττικής. Κατασχεμένα αντικείμενα και πειστήρια έχουν μεταφερθεί στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνης Αττικής, ενώ για τα επεισόδια και τις συλλήψεις συντάσσεται δικογραφία.

ΠΑΟ_ΟΣΦΠ_Ι

Είχαν προηγηθεί (21/11-18.05) επεισόδια κατα την προσέλευση των οπαδών των «πράσινων» οι οποιοι συγκρουστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις με την κατασταση περιμετρικά του γηπέδου να περιγραφεται από ένταση και εκτεταμένα επεισόδια. Στην οδό Τσόχα οπαδοί του ΠΑΟ, με ρίψεις αντικειμένων, μάρμαρα και πέτρες στους αστυνομικούς προκάλεσαν επεισόδια, ενω μέσα στη Θύρα 13 έσπασαν καθίσματα και απέρριπταν πέτρες έξω από το γήπεδο στους αστυνομικούς.

ΠΑΟ_ΟΣΦΠ_ΤΣΟΧΑ

Τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά την προσέλευση – αρκετή ώρα πριν την έναρξη- του ντέρμπι ΠΑΟ ΟΣΦΠ, κι ενώ είχαν δωθει εγγυήσεις για ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport