Αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση της «Κιβωτού του Κόσμου»

Η κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι θα αναστείλει τη χρηματοδότησή της προς την «Κιβωτό του Κόσμου», μέχρι να περαιωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης και τα καταγγελλόμενα περιστατικά συστηματικής κακοποίησης στο εσωτερικό των δομών

Ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε (19/11) στο MEGA ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα ανακαλέσει τις ενισχύσεις που χορηγήθηκαν στην «Κιβωτό του Κόσμου», έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση μετά τις καταγγελίες από πρώην φιλοξενούμενους των δομών.

«Οι καταγγελίες είναι πράγματα συγκλονιστικές και χρειάζονται διερεύνηση. Ως Υπουργείο ενισχύσαμε πρόσφατα πολλές από αυτές τις δομές για να ενισχύσουμε, σε τελική ανάλυση, τα παιδιά. Χθες, με δική μου απόφαση, το Υπουργείο παίρνει πίσω τις ενισχύσει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.

Ενώ, η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης ήρθε από το Υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωη της ακύρωσης παραχώρησης ακινήτου στη ΜΚΟ μέχρι την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας.

Η Εισαγγελία Ανήλικων έχει αναλάβει την κύρια ανάκριση στις καταγγελίες , ενώ διετάχθηκε προκαταρκτική και η δικογραφία επιστρέφει από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής στις Εισαγγελικές Αρχές. Με την ολοκλήρωση της έρευνας η Εισαγγελία Ανηλίκων, θα αποφανθεί για την απόδοση ποινικών ευθυνών στους υπαίτιους που θα προκύψουν.

Από την πλευρά τους, ο ιδρυτής και διαχειριστής του οργανισμού πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα και πρόεδρος της ΜΚΟ,  επιχείρησαν να δώσουν απαντήσεις, χαρακτηρίζοντας «ανυπόστατα ψεύδη» όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε βάρος τους .