Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό στο σπίτι του Α.Φλαμπουράρη

Με ανυπογραφο κείμενο σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, άγνωστοι προέβησαν σε ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

«Το βράδυ της Παρασκευής, και μία μέρα μετά την υπερψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων στη Βουλή για την εξασφάλιση μίας ακόμα δόσης, επισκεφθήκαμε το υπερπολυτελές νεοκλασσικό του Α. Φλαμπουράρη υπουργού επικρατείας (στην πρώτη φορα αριστερα κυβέρνηση της χώρας), στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια, πυρπολώντας την είσοδό του. Μια πράξη συμβολική, αλλά ταυτοχρόνως ουσιαστική. Κι αν ο ίδιος, ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και για πολλούς άτυπος- σκιώδης πρωθυπουργός, μιλά για πράξη τρομοκράτησής του και στοχοποίησή του από «σκοτεινά κέντρα» και άλλες γελοιότητες, του απαντάμε πως μια συμβολική ενέργεια δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτά για τα οποία ο ίδιος και η κυβέρνηση που συμμετέχει, είναι υπεύθυνοι».
Οι συντάκτες του κειμένου εξαπολύουν απειλές και χαρακτηρίζουν την επίθεση ως «πράξη συμβολική, αλλά ταυτοχρόνως ουσιαστική» ενώ σημειώνουν εν κατακλείδι «πολιτικοί δεν έχετε κανένα λόγο να κοιμάστε ήσυχοι» καθως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport