Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για το θανατηφόρο τροχαίο εκδρομικού λεωφορείου από τη Θεσσαλία

Σε τραγωδία κατέληξε εκδρομή με Έλληνες εκδρομείς από τη Θεσσαλία για Χριστούγεννα στη Ρουμανία, με έναν νεκρό και 24 επιβαίνοντες να έχουν μεταφερθεί σε τοπικά Νοσοκομεία

Συνολικά 48 Έλληνες, μαζί με τον οδηγό, επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο που ξεκίνησε για Χριστουγεννιάτικη εκδρομή και εν ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ οι τρεις από τους 24 τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το πουμαν με δύο οδηγούς, οι οποίοι μοιράζονταν τη διαδρομή, αναχώρησε από το Βόλο με έξι επιβάτες, και παρέλαβε εκδρομείς απο τη Λάρισα, ενώ πραγματοποίησε στάση και στη Θεσσαλονίκη, όπου επιβιβάστηκαν και άλλοι εκδρομείς και συνέχισε με προορισμό το Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και να ακολούθησαν λάθος διαδρομή, επιλέγοντας δρόμο από τον οποίο δεν διέρχονται λεωφορεία. Ο οδηγός του λεωφορείου υπό συνθήκες που ερευνώνται, παραβίασε το όριο ύψους στην οδική σήμανση, το τουριστικό πούλμαν παρέσυρε το υψόμετρο, με συνέπεια να συνθλίψει την οροφή του επαγγελματικού οχήματος, και να τραυματισθούν οι επιβαίνοντες.

Με την αναγγελία του τροχαίου δυστυχήματος, εκπρόσωποι του τουριστικού γραφείου του Βόλου που είχε μισθώσει το τουριστικό λεωφορείο για τη Χριστουγεννιιάτικη εκδρομή, μεταβαίνουν ήδη στη Ρουμανία.

«Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, τρεις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ένας επιβάτης κατέληξε. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο. Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες. Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες. Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Υπουργείο Εξωτερικών (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία είναι τα ακόλουθα: 210 368 1730, 210 368 1350» καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από ρουμανικά ΜΜΕ, το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο που εξετάζεται να είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, παραβίασε το υψόμετρο σε υπόγεια διάβαση, και η μπάρα συνέθλιψε την οροφή του τουριστικού πούλμαν.